Εύβοια: Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο – Εκκενώθηκαν κι άλλοι οικισμοί - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Αυγούστου 04, 2021

Εύβοια: Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο – Εκκενώθηκαν κι άλλοι οικισμοί


Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση σε ακόμη ένα πύρινο μέτωπο, στην Εύβοια με τις αρχές να αποφασίζουν μέσα στην νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη την εκκένωση των οικισμών Κουρκουλή και Σκεπαστή. Σχετικό μήνυμα εστάλη στους κατοίκους μέσω του 112, στις 3:00 τα ξημερώματα.


Το μήνυμα αναφέρει συγκεκριμένα: «Αν βρίσκεστε στους οικισμούς #Κουρκουλοί ή #Σκεπαστή #Εύβοιας εκκενώστε τώρα προς #Κεχριές μέσω Σκεπαστής. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Δραματική η κατάσταση


Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν εκκενωθεί δέκα χωριά και οικισμοί με τους κατοίκους να κατευθύνονται προς συγγενικά πρόσωπα ή ξενοδοχεία. Κρίσιμη είναι η κατάσταση γύρω από τη Λίμνη Ευβοίας, με πολλούς οικισμούς να έχουν παραδοθεί στις φλόγες ή να απειλούνται.

«Αποφύγαμε, μέχρι στιγμής, τα χειρότερα»

«Η εκκένωση των χωριών ήταν προληπτική. Έγινε με τάξη και έτσι αποφύγαμε να θέσουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές που ήταν το βασικό στοιχείο που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε με την έναρξη της φωτιάς» υπογράμμισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου.


Όπως σημείωσε ο κ. Σπανός «υπάρχουν καταστροφές σε σπίτια και εγκαταστάσεις και άρχισε η καταμέτρηση, αλλά αποφύγαμε, μέχρι στιγμής, τα χειρότερα. Για μας η ανθρώπινη ζωή είναι το μείζον».


 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες