Πριγκίπισσα Diana: 7 πράγματα που δεν ήξερες για τη ζωή της - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Αυγούστου 31, 2021

Πριγκίπισσα Diana: 7 πράγματα που δεν ήξερες για τη ζωή της


Το νήμα κόβεται απότομα. Στις 31 Αυγούστου του 1997 λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η πριγκίπισσα Diana προσκρούει στην 13η τσιμεντένια κολόνα στήριξης της οροφής του τούνελ Ποντ ντ’ Αλμά στο Παρίσι, έπειτα από το ανελέητο κυνηγητό των παπαράτσι για μία φωτογραφία της.
Η πριγκίπισσα Diana κάθεται στην πίσω δεξιά πλευρά της διαλυμένης μαύρης Mercedes. Τραυματίζεται σοβαρά και παραμένει στη θέση της μέχρι να την απεγκλωβίσουν και να τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο. «Αφήστε με ήσυχη» φέρεται να είπε στους φωτογράφους που έσπευσαν στο σημείο.
Το ασθενοφόρο της έφυγε για το νοσοκομείο στις 1.25 πμ, φτάνοντας 41 λεπτά αργότερα. Μέσα σε λίγα λεπτά από την άφιξή της στο νοσοκομείο Pitié-Salpétrière, η πριγκίπισσα Diana μπήκε στο χειρουργείο, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε.
Λόγω της σύγκρουσης η καρδιά της είχε μετατοπιστεί προς τη δεξιά πλευρά του θώρακα. H πριγκίπισσα Diana έφυγε τελικά από τη ζωή στις 4 τα ξημερώματα.



Η κηδεία της πριγκίπισσας Diana και το ρεκόρ τηλεθέασης

Την κηδεία της πριγκίπισσας Diana παρακολούθησαν 2,5 δισεκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ 3 εκατομμύρια άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου για να δηλώσουν το πένθος τους και ενώνοντας τις φωνές τους να πουν «Diana, σε λατρεύουμε». Η τελετή μεταδόθηκε μέσω του BBC ζωντανά στις περισσότερες χώρες του κόσμου.
Για τη μετάδοση της κηδείας της Diana χρησιμοποιήθηκαν 100 κάμερες και 22 κινητά συνεργεία. Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης της πομπής και της νεκρώσιμης ακολουθίας μειώθηκε αισθητά η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος στη Βρετανία, καθώς οι Βρετανοί σταμάτησαν οτιδήποτε έκαναν και κάθισαν μπροστά στις οθόνες τους. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση ρεύματος μειώθηκε κατά 20% όταν ο αδερφός της πριγκίπισσας Diana εκφώνησε τον επικήδειο.Η πριγκίπισσα Diana εξαπατήθηκε για να παραχωρήσει τη συνέντευξη στο BBC
«Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο» θα πει η πριγκίπισσα Diana στην περιβόητη συνέντευξη που παραχώρησε στις 20 Νοεμβρίου του 1995 στον Martin Bashir του τηλεοπτικού δικτύου BBC. Ήταν η πρώτη φορά που μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας τολμούσε δημόσια να μιλήσει για τόσο προσωπικά ζητήματα και μάλιστα να αναμετρηθεί με τον διάδοχο του θρόνου. Πολύς λόγος είχε γίνει τότε για το πώς ο νεαρός δημοσιογράφος κατάφερε να εξασφαλίσει αυτή τη συνέντευξη.


ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Πρίγκιπας Κάρολος – Καμίλα: Μία ιστορία αγάπης 47 ετών που πήγε κόντρα στο Παλάτι

Χρειάστηκαν 26 χρόνια να να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το BBC να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους συγγενείς της πριγκίπισσας Diana. Ο δημοσιογράφος προσέγγισε αρχικά τον αδερφό της Diana και με πλαστά έγγραφα τον έπεισε να τον οδηγήσει σε εκείνη. Παρουσίασε πλαστά τραπεζικά έγγραφα, είπε στην Diana ψεύτικες ιστορίες που σχετίζονταν με σενάρια παρακολούθησής της από ανθρώπους του παλατιού, ενώ ισχυρίστηκε πως διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο Κάρολος είχε ερωτικές σχέσεις με την νταντά των παιδιών τους.


Το BBC αποδέχεται πλήρως τα αποτελέσματα της πολυετούς έρευνας, εκφράζει τη βαθιά λύπη του για όλα όσα συνέβησαν και ζητά δημόσια συγγνώμη. «Το BBC θα έπρεπε να έχει διερευνήσει σε μεγαλύτερο βάθος το τί ακριβώς είχε συμβεί τότε και είναι πιο διαφανές σχετικά με όσα γνώριζε» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του δημοσιογραφικού οργανισμού, Tim Davie.

Το τελευταίο τηλεφώνημα με τον William και τον Harry

Για το τελευταίο τηλεφώνημα που είχαν με τη μητέρα τους, πριν τον ξαφνικό χαμό της, μίλησαν ο William και ο Harry στο ντοκιμαντέρ του HBO με τίτλο «Diana, Our Mother: Her Life and Legacy». Η πριγκίπισσα Diana βρισκόταν στο Παρίσι ενώ οι δύο γιοι της απολάμβαναν τις διακοπές τους στο Balmoral παρέα με τα ξαδέρφια τους.

Ο πρίγκιπας Harry θα πει: «Μας μιλούσε από το Παρίσι, δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς τι μας είχε πει, αλλά το μόνο που θυμάμαι είναι πως θα μετανιώνω για όλη μου τη ζωή το πόσο σύντομο ήταν εκείνο το τηλεφώνημα». «Ο Harry κι εγώ βιαζόμασταν απελπιστικά να την αποχαιρετήσουμε, ξέρεις ”τα λέμε μετά”. Προφανώς αν ήξερα τι επρόκειτο να συμβεί, δεν θα ήμουν τόσο μπλαζέ εκείνη τη στιγμή ή και οποιαδήποτε άλλη» θα προσθέσει ο William.


H Diana ήταν μία πολύ διασκεδαστική μαμά
«Η μητέρα μας ήταν ο ορισμός του παιδιού. Όταν όλοι μου λένε ”δώσε μας ένα παράδειγμα του πόσο διασκεδαστική ήταν”, το μόνο που ακούω είναι το γέλιο της μέσα στο κεφάλι μου. Ένα από τα μότο που μου δίδαξε ήταν ”μπορείς να είσαι όσο άτακτος θέλεις, αρκεί να μην σε πιάσουν”. Ήταν από τους πιο άτακτους γονείς.

Ερχόταν να μας δει να παίζουμε ποδόσφαιρο και έβαζε κρυφά καραμέλες στις κάλτσες μας. Μπορεί να ήμουν στο σχολείο και να λάμβανα μια κάρτα από τη μητέρα μου. Θα έβρισκε συνήθως κάτι πολύ ντροπιαστικό ή, ξέρεις, μια πολύ αστεία κάρτα, και θα έγραφε κάτι πολύ όμορφο μέσα. Δεν τολμούσα να την ανοίξω, σε περίπτωση που την έβλεπαν οι δάσκαλοι ή κάποιος άλλος μέσα στην τάξη» θα εξομολογηθεί ο Harry στο ίδιο ντοκιμαντέρ.
Η πριγκίπισσα Diana άλλαξε (για πάντα) τους γαμήλιους όρκους

Δεν επέλεξε ποτέ να ακολουθήσει όλους τους κανόνες που επέβαλε το αυστηρό πρωτόκολλο. Έκανε μεγάλη προσπάθεια να μπει στη βρετανική βασιλική οικογένεια τηρώντας όλα όσα έπρεπε, διαχωρίζοντας όμως τη θέση της ήδη από τους πρώτους μήνες της παρουσίας της.



Η Diana κατέρριπτε τον έναν κανόνα μετά τον άλλο. Ο γάμος της με τον πρίγκιπα Κάρολο σηματοδότησε μία νέα εποχή για το παλάτι και άνοιξε τον δρόμο σε μία ουσιαστική αλλαγή. Η παράδοση έλεγε πως η Diana όφειλε μέσω των γαμήλιων όρκων της να δηλώσει υποταγή στον σύζυγό της.

Η λέξη υποταγή δεν ακούγεται σε κανένα σημείο των γαμήλιων όρκων εκείνου του γάμου, αλλά και σε κανένα σημείο όλων των υπολοίπων βασιλικών γάμων που ακολούθησαν. Υποσχέθηκε να τον αγαπά, να τον παρηγορεί, να τον τιμά και να είναι μαζί του στην ασθένεια και στην υγεία. Τόσο η Kate όσο και η Meghan ακολούθησαν το παράδειγμά της.
Όταν σταμάτησε να φορά Chanel

Μεγάλοι οίκοι ταυτίστηκαν με το όνομά της και εμπνεύστηκαν κομμάτια που πλέον θεωρούνται διαχρονικά. Με φιλία συνδέθηκε με πολλά ονόματα του χώρου, όπως οι Jimmy Choo, Catherine Walker & Co και Dior. Το γαλλικό brand Chanel ήταν ένα από αυτά που προτιμούσε πολύ μέχρι να το διαζύγιό της.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ


Κατά τη διάρκεια ενός επίσημου ταξιδιού το 1996 στην Αυστραλία μιλώντας με τον σχεδιαστή Jayson Brundson ανέφερε ότι σταματά να φορά οτιδήποτε Chanel γιατί τα δύο μπλεγμένα C στο λογότυπο του brand της θύμιζαν τα αρχικά των ονομάτων της Camilla και του Charles. Η Catherine Walker ήταν η αγαπημένη της σχεδιάστρια.

Η πριγκίπισσα Diana είχε συναντήσει τον πρίγκιπα Κάρολο μόλις 12 φορές προτού παντρευτούν

Πριν από τον αρραβώνα τους το 1981, ο Κάρολος και η Diana είχαν βρεθεί ελάχιστες φορές. Μάλιστα, είχαν συναντηθεί μόλις 12 φορές πριν τον γάμο τους. H Diana ήταν 19 ετών και ο Κάρολος 32. «Είχαν βρεθεί μόλις 12 φορές και κάποια στιγμή ο πρίγκιπας Φίλιππος πίεσε τον γιο του και του είπε: ‘’Πρέπει να κάνεις το σωστό”» είχε πει η Σούζαν Ζιρίνσκι, παραγωγός του ντοκιμαντέρ ”Princess Diana: Her Life, Her Death, The Truth”. Ο Κάρολος γνώρισε την Diana μέσω της αδερφής της, Σάρα, με την οποία υπήρχε ένα φλερτ στα τέλη της δεκαετίας του ‘70.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΗΜΑ-.ladylike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες