Θα φυτέψει με drones 1 δισεκατομμύριο δέντρα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Αυγούστου 23, 2021

Θα φυτέψει με drones 1 δισεκατομμύριο δέντρα


Το πρόβλημα με τις πυρκαγιές και το περιβάλλον είναι πλέον προφανές στον κόσμο. Ο πλανήτης υποφέρει και κανείς δεν είναι ικανός να κάνει κάτι γι’ αυτό. Εκτός από την εταιρία Flash Forest που θέλει τελικά να επιτύχει το ακατόρθωτο.

Παγκοσμίως, τα δάση καταστρέφονται με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναπληρώνονται και η Flash Forest θέλει να το διορθωθεί αυτό επιστρατεύοντας τη βοήθεια drones.

Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο από ταινία αλλά πλέον τα drones χρησιμοποιούνται  ευρέως σε πολλές καινοτομίες της τεχνολογίας.

 
Η καναδική startup με έδρα το Τορόντο φιλοδοξεί να φυτέψει ένα δισεκατομμύριο δέντρα μέχρι το 2028, οπότε συγκέντρωσε μια ομάδα βοτανολόγων για να επιμεληθούν τους σπόρους ταχέως αναπτυσσόμενων δέντρων και μηχανικούς για να προγραμματίσουν drones, που θα τους «μοιράσουν».


Τα δέντρα θα είναι από είδη που μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και είναι ανθεκτικά στο κρύο αλλά και στη ζέστη, χρειάζονται λίγο νερό και μπορούν να αναπαραχθούν την άνοιξη.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι φύτευσης περιλαμβάνουν θερμοκήπια γεμάτα σπόρους και εργάτες με φτυάρια, που ο καθένας φυτεύει ίσως 2.000 σε μια ημέρα. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μία ταχεία μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί η αιχμή της τεχνολογίας.

Η Flash Forest βρήκε τρόπο να μοιράζει περίπου 40.000 «πακέτα», που περιλαμβάνουν τους σπόρους και ουσίες βοηθητικές στην ανάπτυξη, ημερησίως ανά drone. Κάθε εργάτης μπορεί να επιβλέπει τρία drones.

Δες εδώ πως ακριβώς θα το καταφέρει αυτό το έργο η Flash Forest:























 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες