MyHealth: Πώς λειτουργεί το νέο ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Αυγούστου 13, 2021

MyHealth: Πώς λειτουργεί το νέο ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαθέσιμο είναι από τις 3 Αυγούστου το MyHealth app, η νέα εφαρμογή που δίνει πρόσβαση στους πολίτες στα δεδομένα τους στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Μέσω της εφαρμογής MyHealth την οποία οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν για συσκευές με λογισμικό Android και iOS, αποκτούν γρήγορη, εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στα δεδομένα τους σχετικά με την ηλεκτρονική και την άυλη συνταγογράφηση.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας, κάνοντας κλικ εδώ




Ειδικότερα, οι πολίτες μέσω της εφαρμογής «μπορούν να βλέπουν όλες τις συνταγές και τα παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί για τον ΑΜΚΑ τους (αριθμό και ημερομηνία έκδοσης, γιατρός που συνέταξε το έγγραφο, καθώς και όλο το περιεχόμενό τους)».






Ακόμα, θα λαμβάνουν μέσω του MyHealth app ειδοποιήσεις στο κινητό τους (push notifications) «για κάθε συνταγή ή παραπεμπτικό που εκδίδεται για τον ΑΜΚΑ τους μέσω της άυλης συνταγογράφησης». Μάλιστα, η εφαρμογή προβλέπει ότι οι λειτουργίες αυτές είναι διαθέσιμες και για κάθε προστατευόμενο μέλος του πολίτη που κατεβάζει και ενεργοποιεί το MyHealth app στο κινητό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συναρμόδιων υπουργείων, αυτή τη στιγμή η εφαρμογή περιλαμβάνει συνταγές και παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί από τον Ιανουάριο του 2020 και εντεύθεν ενώ μέσα στο φθινόπωρο θα προστεθούν όλα τα σχετικά δεδομένα από το 2012.

Μοναδική προϋπόθεση για την χρήση του MyHealth app είναι η εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση μέσω της ιστοσελίδας ehealth.gov.gr. Η εγγραφή αλλά και η χρήση της ίδιας της εφαρμογής είναι ιδιαίτερα απλή.

Όπως αναφέρουν τα συναρμόδια υπουργεία «για την ασφαλή πρόσβαση στην εφαρμογή, η ταυτοποίηση του πολίτη γίνεται σε πρώτο επίπεδο με τους κωδικούς στο Taxisnet και κατόπιν με την καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (OTP - One Time Password), ο οποίος αποστέλλεται σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκει επιβεβαιωμένα στον πολίτη».

Στο MyHealth app θα προστίθενται διαρκώς νέες δυνατότητες, αρχής γενομένης από τις ιατρικές βεβαιώσεις, οι οποίες σύντομα θα είναι διαθέσιμες τόσο μέσω της άυλης συνταγογράφησης, όσο και μέσω της εφαρμογής καθώς πρόκειται για την βάση του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας που υλοποιήθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μεταξύ των λειτουργιών και των δεδομένων που θα προστεθούν στην εφαρμογή είναι διαγνωστικές εξετάσεις ή οι ακτινολογικοί έλεγχοι.

«Οι ειδοποιήσεις (push notifications) για κάθε έκδοση νέας συνταγής, νέου παραπεμπτικού κ.ο.κ. αποτελεί μια αναβάθμιση της υφιστάμενης λειτουργίας της άυλης συνταγογράφησης, καθώς ως τώρα η ενημέρωση του πολίτη γινόταν με SMS ή/και email. Πλέον η ενημέρωση θα γίνεται και μέσω της εφαρμογής, με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια και αξιοπιστία» αναφέρουν στο κοινό δελτίο Τύπου το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Υγείας.
cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες