ΗΠΑ: Κανένας θάνατος από μυοκαρδίτιδα σε νεαρές ηλικίες μετά τον εμβολιασμό με Pfizer - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Αυγούστου 31, 2021

ΗΠΑ: Κανένας θάνατος από μυοκαρδίτιδα σε νεαρές ηλικίες μετά τον εμβολιασμό με Pfizer


Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι νεαρών ενηλίκων που εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα, μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο του καρδιακού μυός, μετά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα των εταιρειών Pfizer/BioNTech για την Covid-19, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.

Είναι γνωστό ότι η μυοκαρδίτιδα εμφανίζεται συχνότερα μεταξύ εκείνων που προσβλήθηκαν από την Covid-19 παρά σε εκείνους που εμβολιάστηκαν με τα σκευάσματα των Pfizer/BioNTech ή της εταιρείας Moderna.


Σύμφωνα με τα CDC 384 νέοι ηλικίας 16-29 ετών εμφάνισαν τη νόσο μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech αλλά κανείς δεν πέθανε. Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ούτε μεταξύ εκείνων που έκαναν το εμβόλιο της Moderna στην ίδια ηλικιακή ομάδα.

Ο κίνδυνος εμφάνισης μυοκαρδίτιδα κυμαίνεται στα 18,5 κρούσματα ανά 1 εκατομμύριο δόσεις μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και στα 20,2 ανά εκατομμύριο δόσεις μετά τη δεύτερη δόση του Moderna στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών. Ο κίνδυνος είναι επίσης υψηλότερος για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες, σύμφωνα με τα δεδομένα των CDC.

Συνολικά έχουν αναφερθεί 2.574 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας, μιας άλλης σπάνιας φλεγμονώδους νόσου, μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν για την Covid-19 στις ΗΠΑ. Οι μισές περιπτώσεις αφορούσαν άτομα που έκαναν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, περίπου το 20% άτομα που έκαναν το εμβόλιο της Moderna και οι υπόλοιπες εκείνους που έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson's.










Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες