Στην τελική ευθεία η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Αυγούστου 09, 2021

Στην τελική ευθεία η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis


Στην τελική ευθεία μπαίνει η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis, η όποια θα γίνει σε τρεις μηνιαίες φάσεις από την 1η Σεπτεμβρίου.
Μετά από πολλά χρόνια θα γίνει πραγματικότητα η διασύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ, για την ηλεκτρονική διαβίβαση των δεδομένων των στοιχείων λιανικής πώλησης.
Οι αποδείξεις που θα εκδίδονται μέσω ταμειακών μηχανών θα διαβιβάζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA.
Οι υπόχρεοι εντάσσονται στη σταδιακή διασύνδεση με βάση τα ακαθάριστα έσοδα που πραγματοποίησαν σύμφωνα με την υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 και με επιπλέον κριτήριο την ένταξή τους ή μη στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) λόγω Covid-19.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διασύνδεσης με τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 θα ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις που βάσει ΚΑΔ δεν επλήγησαν από την πανδημία και το φορολογικό έτος 2019 είχαν ακαθάριστα έσοδα πάνω από 100.000 ευρώ.
Στη συνέχεια, από την 1η Οκτωβρίου θα συνδεθούν οι επιχειρήσεις που βάσει ΚΑΔ δεν επλήγησαν από την πανδημία και το φορολογικό έτος 2019 είχαν ακαθάριστα έσοδα μέχρι και 100.000 ευρώ και, τέλος, από την 1η Νοεμβρίου θα συνδεθούν οι λοιπές επιχειρήσεις.
Την ίδια ημερομηνία εντάσσονται και οι επιχειρήσεις που είτε είναι υπόχρεες σε χρήση ταμειακής μηχανής (ΦΗΜ), είτε χρησιμοποιούν προαιρετικά ΦΗΜ και έχουν κάνει έναρξη εργασιών από 1/1/2020 έως και την 1/9/2021, καθώς και οι επιχειρήσεις που το φορολογικό έτος τους λήγει σε διαφορετική ημερομηνία της 31/12.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες