Το Zoom θα πληρώσει 85 εκατ. δολάρια για παραβίαση της ιδιωτικότητας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Αυγούστου 02, 2021

Το Zoom θα πληρώσει 85 εκατ. δολάρια για παραβίαση της ιδιωτικότητας


Το ποσό των 85 εκατομμυρίων δολαρίων συμφώνησε να πληρώσει το Zoom, έπειτα από αγωγή που είχε κατατεθεί εναντίον του για αθέμιτη κοινή χρήση δεδομένων χρηστών μέσω λογισμικού τρίτων.Σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η εταιρεία, το Zoom παραπλάνησε τους χρήστες σχετικά με τις δυνατότητες κρυπτογράφησής του, μοιράστηκε δεδομένα χρηστών με ψηφιακές πλατφόρμες χωρίς συγκατάθεση και είχε ανεπαρκείς ελέγχους ασφαλείας και απορρήτου, γεγονός που οδήγησε στα λεγόμενα zoombombings. Τα zoombombings είναι η "εισχώρηση" ξένων συμμετεχόντων σε βιντεοκλήσεις του Zoom που κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση.
Το ποσό των 85 εκατομμυρίων δολαρίων θα διατεθεί για να αποζημιωθούν ορισμένοι χρήστες του λογισμικού, κυρίως άτομα που είχαν πληρώσει για κάποια από τις συνδρομητικές υπηρεσίες του.



Παράλληλα, το Zoom σκοπεύει να εφαρμόσει διάφορες αλλαγές που επικεντρώνονται στη βελτίωση της ασφάλειας, στην ενίσχυση της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και στη διαφύλαξη των δεδομένων των καταναλωτών.

Κατά τη διάρκεια της κάθε βιντεοκλήσης, η εφαρμογή θα παράσχει ειδοποιήσεις για να διευκολύνει τους χρήστες να κατανοήσουν ποιος μπορεί να δει, να αποθηκεύσει και να μοιραστεί τις πληροφορίες και το περιεχόμενο τους, ειδοποιώντας τους όταν ένας meeting host ή άλλος συμμετέχων χρησιμοποιεί μια εφαρμογή τρίτου.

Τέλος, το Zoom θα ζητήσει από το Facebook να διαγράψει τυχόν δεδομένα χρηστών που έχουν ληφθεί από το κιτ ανάπτυξης λογισμικού του Facebook (SDK).

.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες