Έκλεψαν τσανάκι με 11.300 ευρώ και το γιόρτασαν τρώγοντας σε ταβέρνα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021

Έκλεψαν τσανάκι με 11.300 ευρώ και το γιόρτασαν τρώγοντας σε ταβέρνα


Ένα ακόμη τραγελαφικό σκηνικό διαδραματίστηκε στο αστυνομικό δελτίο της Δευτέρας με τους αστυνομικούς στα Ιωάννινα να εξιχνιάζουν άμεσα υπόθεση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού και παράλληλα για πολλοστή φορά να έρχονται αντιμέτωποι με τα «κενά» του νόμου, όπως λένε αστυνομικές πηγές στο ethnos.gr. Η αστυνομική έρευνα τα είχε όλα: άνοιξε από μία καταγγελία, οι Αρχές έφτασαν από τα Ιωάννινα στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας για να συλλάβουν τους δράστες που είχαν νοικιάσει αυτοκίνητο για να κλέψουν και τελικώς η υπόθεση έκλεισε με τον εντοπισμό των κλοπιμαίων μέσα στο δάσος!

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 53χρονος ανυποψίαστος πολίτης στα Ιωάννινα σταμάτησε με το αυτοκίνητό του σε κεντρικό δρόμο για να διεκπεραιώσει μία υποχρέωση. Η στάση και η στάθμευση ήταν ολιγόλεπτη, αλλά μόλις επέστρεψε στο όχημά του διαπίστωσε ότι τόσο ένα τσαντάκι στο οποίο είχε το συνολικό ποσό των 11.330 ευρώ όσο και η τσάντα με τα προσωπικά του αντικείμενα είχαν κάνει… φτερά.
Άμεσα ειδοποίησε τις Αρχές και έκανε καταγγελία. Μέσα σε λίγες ώρες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων είχαν οδηγηθεί στους δράστες που στο μεσοδιάστημα είχαν φύγει από τα Ιωάννινα και είχαν φτάσει στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας. Τους πέτυχαν, μάλιστα, την ώρα του φαγητού. Πρόκειται για τρεις σεσημασμένους Ρομά, ηλικίας 67, 36 και 35 ετών, οι οποίοι έχουν και συγγενική σχέση μεταξύ τους. Στη θέα των αστυνομικών η γαρίδα τους… βγήκε ξινή, καθώς γιόρταζαν τη μεγάλη κλοπή τρώγοντας θαλασσινά σε παραλιακή ταβέρνα του Μενιδίου.

Αρχικά και οι τρεις προσήχθησαν στην Ασφάλεια. Εκεί τους έγινε σωματική έρευνα και στον έναν εξ αυτών βρέθηκε επάνω του το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, αλλά πουθενά τα υπόλοιπα 11.000 ευρώ. Στη συνέχεια, όμως, ομολόγησαν ότι είχαν κρύψει τα κλοπιμαία κάπου στο δάσος σε χωριό των Ιωαννίνων. Έτσι, μπήκαν ξανά στο περιπολικό και οδήγησαν τους αστυνομικούς στο σημείο όπου τα είχαν κρύψει, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά δεν θα τους πιάσουν. Το τσαντάκι του 53χρονου με τα χρήματα το είχαν αποκρύψει καλά κάτω από πέτρες και την τσάντα με τα προσωπικά του αντικείμενα σε άλλο σημείο μέσα στο δάσος και συγκεκριμένα πάνω σε ένα δέντρο. Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στο θύμα την ίδια ημέρα, ενώ οι δράστες όπως διαπιστώθηκε είχαν μισθώσει αυτοκίνητο για να κλέψουν και να αποφύγουν τον εντοπισμό τους.

«Πρόκειται για επαγγελματίες κλέφτες», λένε αστυνομικές πηγές στο ethnos.gr. «Και οι τρεις μας έχουν απασχολήσει πάρα πολλές φορές. Ο 67χρονος και ο 36χρονος έχουν δεκάδες δικογραφίες σε βάρος τους, ο φάκελός τους είναι πολυσέλιδος. Το ίδιο πλούσιος είναι και ο φάκελος του 35χρονου. Συλλαμβάνονται διαρκώς για κλοπές, αλλά μετά από λίγο είναι και πάλι έξω, συνεχίζοντας φυσικά σε αυτό που έχουν μάθει να κάνουν». Και οι τρεις σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν έξω με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα με την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής τους.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες