Όταν αρνητές της ζώνης ασφαλείας αντιδρούσαν στην υποχρεωτική χρήση της – Βίντεο από το 1984 - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021

Όταν αρνητές της ζώνης ασφαλείας αντιδρούσαν στην υποχρεωτική χρήση της – Βίντεο από το 1984


Απολαυστικό βίντεο από τις αντιδράσεις ενάντια στην υποχρεωτική χρήση της – Μιλούσαν για Big Brother και καταστρατήγηση της ελεύθερης βούλησης!

Οι καιροί αλλάζουν και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που κοιτώντας πίσω στο παρελθόν ορισμένες συνήθειες ή απόψεις να μας μοιάζουν απίστευτες. Κάπως έτσι μοιάζει σήμερα και το... κίνημα αρνητών ζώνης ασφαλείας.


Κάπως έτσι, τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο των social media ένα βίντεο που απεικονίζει τους κατοίκους μίας μικρής πόλης του Μίσιγκαν των ΗΠΑ από το «μακρινό» 1984 να εναντιώνονται στην απόφαση της τότε Πολιτείας να κάνει υποχρεωτική την χρήση της ζώνης ασφαλείας.

Το βίντεο που δείχνει αρνητές ζώνης και από την Φλόριντα είναι από ρεπορτάζ του δικτύου MSNBC το οποίο αναδείκνυε το πρόβλημα της άρνησης των κατοίκων να φορέσουν την ζώνη τους, μεταξύ άλλων γιατί ήταν υποχρεωτική. «Εάν πρέπει να την φορέσω θα την φορέσω, δεν θα το κάνω επειδή με αναγκάζεις» ακούγεται να λέει ένας πολίτης.


Ένας άλλος αποκαλύπτει στην κάμερα πως επιλέγει διαφορετικό δρομολόγιο προκειμένου να μην περάσει μέσα από την πόλη και κατ' επέκταση να αποφύγει τον έλεγχο από την αστυνομία. Αυτή η πρακτική δε, ήταν συνήθης αφού την ανησυχία τους εξέφραζαν μέχρι και οι μαγαζάτορες για μείωση της κίνησης των πελατών λόγω της ζώνης ασφαλείας.

Ένας αστυνομικός δε, μιλώντας στην κάμερα του δικτύου αποκάλυπτε τις δικαιολογίες που άκουγε από τους οδηγούς που ήλεγχε. «Δεν είναι άνετη», «μου τσαλακώνει τα ρούχα», «δεν είναι cool» και πολλά άλλα έβρισκαν οι οδηγοί ως αφορμές προκειμένου να μην φορέσουν ζώνη ασφαλείας.

Την ίδια ώρα εντύπωση μας προκαλεί σήμερα πως η άρνηση της ζώνης είχε μετατραπεί σε... κίνημα με το θέμα να φτάνει στα νομοθετικά όργανα της Πολιτείας με τους βουλευτές να κάνουν λόγο μέχρι και για... Big Βrother!

«Είναι επιλογή μου να μην την φορέσω, δεν μπορεί η Πολιτεία να παρεμβαίνει στην ελεύθερη βούληση», λένε στην κάμερα πολίτες οι οποίοι είχαν ενταχθεί στο «Κίνημα ενάντια στους νόμους για την ζώνη ασφαλείας», ένα κίνημα ζωηρό το οποίο προέβαινε ακόμη και σε διασηλώσεις!


Όπως ήταν φυσικό τα σχόλια στο Twitter ήταν πολλά με τους χρήστες να κάνουν συγκρίσεις με το σήμερα και να λένε αφενός πως αντιδραστικοί πάντα υπάρχουν και από την άλλη πως θα βλέπουμε μετά από 30 χρόνια τις αντιδράσεις των αρνητών της μάσκας από σήμερα και θα σκεφτόμασταν τα ίδια... 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες