1995-2021: Σε 25 χρόνια δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε ολιστικά και εξατομικευμένα 268.979 παιδιά και τις οικογένειές τους στον τομέα της Υγείας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021

1995-2021: Σε 25 χρόνια δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε ολιστικά και εξατομικευμένα 268.979 παιδιά και τις οικογένειές τους στον τομέα της Υγείας


1995-2021: Σε 25 χρόνια δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε ολιστικά και εξατομικευμένα 268.979 παιδιά και τις οικογένειές τους στον τομέα της Υγείας
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» γιόρτασε τα 25 χρόνια Δράσεων και Υπηρεσιών του στον τομέα της Υγείας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά σύσσωμης της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ως εκπρόσωπος της Προεδρίας της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Υπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας, κα Ζωή Ράπτη, ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κος Γιώργος Σταμάτης. Το παρών έδωσαν θεσμικοί φορείς, υποστηρικτές, φίλοι, και σύσσωμη η ιατρική ομάδα του Οργανισμού από όλη την Ελλάδα. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Φωτεινή Γεωργίου.
Την εκδήλωση προλόγισε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου δηλώνοντας: «Με το “Χαμόγελο του Παιδιού” μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα! Θέλουμε όλα τα παιδιά στη χώρα μας να βρουν τη δική τους οικογένεια και να μεγαλώνουν σε ασφαλές περιβάλλον ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για τη μετέπειτα ζωή τους. Το Υπουργείο Εργασίας και εγώ προσωπικά θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία σας που υπηρετεί τους κοινούς μας στόχους.»
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης τονίζοντας: «Όσα και να κάνει η πολιτεία για τη στήριξη του Οργανισμού “To Χαμόγελο του Παιδιού», ποτέ δεν θα είναι αρκετά. Ο προσωπικός και οικογενειακός πόνος σας, μετατράπηκε σε μια δημιουργική θερμή προσφορά για το πιο ευαίσθητο, πολύτιμο και ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού μας, τα παιδιά. Η προσφορά σας τα τελευταία 25 χρόνια είναι τεράστια. Πολλές υπηρεσίες υγείας και φροντίδας με ποιότητα, αξιοπρέπεια και προσήλωση για δεκάδες χιλιάδες παιδιά που βρήκαν μια αγκαλιά στους εθελοντές και συνεργάτες σας. Το Υπουργείο Υγείας θα είναι διπλά σας έμπρακτα και αποφασιστικά. Πολλά συγχαρητήρια και ευχές για τα 25 χρόνια του Οργανισμού “To Χαμόγελο του Παιδιού”.»
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα δήλωσε: «“Το Χαμόγελο του Παιδιού” έχει πραγματικά καταφέρει τα 25 χρόνια της λειτουργίας του να αφήσει ένα πολύ ισχυρό και ταυτόχρονα δημιουργικό και ουσιαστικό αποτύπωμα που αφορά τη στήριξη απροστάτευτων παιδιών και των οικογενειών τους. Το ευχαριστώ μας είναι λίγο, η υποχρέωση όμως της πολιτείας να βρίσκεται κάθε στιγμή δίπλα και να στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της πρωτοβουλίες και δράσεις του Χαμόγελου είναι αυτονόητη, επιβεβλημένη και οφείλουμε να την ενισχύουμε με κάθε τρόπο. Θα είμαστε αρωγοί των προσπαθειών σας και δεσμευόμαστε να θωρακίσουμε κάθε δημιουργική σας πρωτοβουλία με στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν τα παιδιά μας που το έχουν ανάγκη.»
Με τη σειρά της η Υφυπουργός Υγείας, κα Ζωή Ράπτη επεσήμανε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ να τιμήσουμε την πολύτιμη προσφορά του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην αδιάλειπτη, κατά τα τελευταία 25 έτη, παροχή φροντίδας και υποστήριξη ευάλωτων παιδιών και των οικογενειών τους, που τελούν σε διαφορετικού είδους απειλή, όπως, ζωής, υγείας, φτώχειας. Η διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων μας είναι κύρια προτεραιότητά μας, καθότι αποτελεί τη βάση για ένα υγιές μέλλον των ίδιων αλλά και της χώρας μας. Σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και σε άλλους τομείς πέραν της Γραμμής 10306 και του Κέντρου Ημέρας Παιδιών - Εφήβων Ζωγράφου.»
O Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε: «“Το «Χαμόγελο του Παιδιού” διαχρονικά βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη με δράσεις και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Επίσης πέραν της διαχρονικής στήριξης στο Υπουργείο Υγείας με δράσεις πρόληψης στο σύνολο της χώρας και υπηρεσίες υγείας για κάθε παιδί, ενίσχυσε την επιχείρηση “Ελευθερία” με εμβολιασμούς στα νησιά της χώρας μας. Η αγαστή μας συνεργασία συνεχίζεται και με μεγάλη μας χαρά παραμένουμε αρωγοί στο έργο σας.»
Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργος Σταμάτης δήλωσε: «25 χρόνια μετά το όραμα του Ανδρέα Γιαννόπουλου εξακολουθεί να εμπνέει όσους δίνουν ελπίδα στα παιδία με φροντίδα, ισότητα και αξιοπρέπεια. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” θέτει την πρόληψη ως επιτακτικό ηθικό καθήκον και στέκεται αρωγός σε παιδιά του αθέατου κοινωνικού συνόλου, παιδιά που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή ζουν σε απομακρυσμένες από τον αστικό ιστό περιοχές. Μέσω των Κινητών Πολυιατρείων το χαμόγελο φτάνει σε όλα αυτά τα παιδιά που χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης και φροντίδας.»
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος παρουσίασε τις εξειδικευμένες δράσεις του Οργανισμού στον τομέα της υγείας δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα είμαστε εδώ χάρη στον γιο μου Ανδρέα, μέσα από τον οποίο έζησα τον Γολγοθά που περνάει κάθε παιδί με πρόβλημα υγείας και η οικογένειά του. Ο Ανδρέας έφυγε, ωστόσο χιλιάδες παιδιά έχουν σωθεί μέσα από το δίκτυο υπηρεσιών του Χαμόγελου. 25 χρόνια τώρα, πανελλαδικά, καθημερινά, 365 μέρες τον χρόνο, έχουμε στηρίξει ολιστικά και εξατομικευμένα 268.979 παιδιά και τις οικογένειές τους, λειτουργώντας συγκροτημένα, σε συνεργασία με τους θεσμούς. Είναι ιδιαίτερη χαρά που σήμερα έχουμε κοντά μας σύσσωμη την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Σε 25 χρόνια δράσης αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί υπηρετούμε τα παιδιά, υπηρετούμε καθημερινά την αξία της ζωής και ειδικότερα αυτές τις κρίσιμες μέρες της πανδημίας υπηρετούμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην υγεία. Είμαι περήφανος για την ομάδα επαγγελματιών υγείας του Χαμόγελου που ξεπερνά τα 60 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Ευχαριστούμε από καρδιάς την οικογένεια Παπαποστόλου και την εταιρεία της Παπαποστόλου Healthcare Technologies, που για μία ακόμα φορά στήριξε “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, προχωρώντας στη χορηγία πλήθους μηχανημάτων της εταιρείας WEINMANN. Μηχανήματα που ήδη έχουν τοποθετηθεί και αξιοποιηθεί στις ιατρικές μονάδες του Οργανισμού μας.»
Με το Βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος», βραβεύθηκε η οικογένεια του αείμνηστου Χρήστου Ρέσσου, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ από το 2002 έως το 2004. Ο Χρήστος Ρέσσος, ένας άνθρωπος με όραμα, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας ως εντατικολόγος πάντα στην πρώτη γραμμή καθώς και στο ΕΚΑΒ. Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπήρξε ένα πολύτιμος συμπαραστάτης, χάρη στον οποίο ο Οργανισμός συνεργάστηκε με το ΕΚΑΒ με τόσο σημαντικά οφέλη για τα νεογνά και παιδιά στη χώρα μας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκίνηση προκάλεσε η προσωπική ιστορία του 30χρονου σήμερα Γιάννη, την οποία μοιράστηκε ο ίδιος με τους παρευρισκόμενους. Ο Γιάννης το 1999 και σε ηλικία 8 ετών διαγνώστηκε με σοβαρό υγείας και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο εξωτερικό για θεραπεία. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανέλαβε τα πάντα, σταθερά δίπλα στον ίδιο και την οικογένειά του. Σήμερα δήλωσε: «Εκ μέρους και των γονιών μου θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Κώστα (σ.σ.. Γιαννόπουλο) χωρίς τον οποίο δεν θα ήμουν σήμερα εδώ και να δηλώσω ότι όσο υπάρχει το Χαμόγελο υπάρχει ελπίδα για παιδιά με πρόβλημα υγείας.»
Επιγραμματικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς (Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους ιατρικούς και οδοντιατρικούς συλλόγους, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το ΕΚΑΒ κ.λπ.), φυσικά την αναντικατάστατη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών καθώς και την υποστήριξη εταιρειών και ιδιωτών:

● Σε 25 χρόνια υποστήριξε ολιστικά και εξατομικευμένα 268. 979 παιδιά και τις οικογένειες τους στον κρίσιμο τομέα της υγείας.
● Στον τομέα της Προληπτικής Ιατρικής από το 2002 παρείχε εξετάσεις σε 144.584 παιδιά σε όλη την Ελλάδα με 3 εξειδικευμένες Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής και τα δύο Πολυϊατρεία «Ιπποκράτης» και «Ασκληπιός».
● Από το 1999 υποστήριξε 85.213 παιδιά μέσω Δημιουργικής Απασχόλησης στα Νοσοκομεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα χάρη στην υποστήριξη εθελοντών.
● Από το 1997 πραγματοποίησε διακομιδές 25.426 νεογνών και παιδιών χάρη σε υπερσύγχρονες Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για Νεογνά και Παιδιά σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.
● Από το 2017 μέχρι σήμερα υποστήριξε 1.296 παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα από τη δράση Παιδιατρική κατ' οίκον νοσηλεία για παιδιά με σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας.
● Από το 2016 έχει φιλοξενήσει 15 οικογένειες με παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας σε διαμερίσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
● Από το 1995 έχει υποστηρίξει 12.035 παιδιά μέσα από κοινωνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπως είναι η κάλυψη ιατροφαρμακευτικών ειδών, ιατρικών εξετάσεων η κινητοποίηση εθελοντών δοτών αίματος και αιμοπεταλίων.
● Από το 2019 έχει υποστηρίξει 410 παιδιά παρέχοντάς τους ιατρικές, οδοντιατρικές εξετάσεις, ιατρικής παρακολούθηση κ.λπ. μέσα από τα δύο Κοινωνικά Πολυϊατρεία, που λειτουργεί στην Αθήνα.
● Από το 2020 και αντιλαμβανόμενο τις αυξημένες ανάγκες και λόγω της πανδημίας, πραγματοποιεί δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας πανελλαδικά. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δράσεις σε 32 πόλεις και έχουν συγκεντρωθεί 1.643 ασκοί αίματος.


Τη διοργάνωση της Εκδήλωσης ανέλαβε η εταιρεία Παπαποστόλου Healthcare Technologies.


Επιπλέον, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά:


Χορηγοί
BRINK’S HELLAS S.A.
ATHENS CAPITAL CENTER HOTEL MGALLERY COLLECTION
LASERWORKS


Υποστηρικτές
ANAIS CATERING
NOISE EVENT ENGINEERING
THE BRONZE
Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης ΕΔΩ
Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε ΕΔΩ
Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου Τηλ.11040
press@hamogelo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες