Με Νόμος παρέχεται άδεια 2 ημερών για τον θάνατο κατοικίδιου ζώου στην Κολομβία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2021

Με Νόμος παρέχεται άδεια 2 ημερών για τον θάνατο κατοικίδιου ζώου στην Κολομβία


Oι άνθρωποι θα βοηθηθούν να ξεπεράσουν τον πόνο και τη θλίψη από την απώλεια των αγαπημένων κατοικιδίων τους χωρίς να απασχολούνται με θέματα εργασίας

Πρόταση για χορήγηση άδειας μετ’ αποδοχών σε εργαζόμενους στην περίπτωση που πεθάνει το κατοίκιδιό τους προτείνει βουλευτής στην Κολομβία. Σύμφωνα με τον βουλευτή του Φιλελεύθερου Κόμματος, Αλεχάντρο Κάρλος Τσακόν, η άδεια θα πρέπει να είναι διάρκειας δύο ημερών.

Σύμφωνα με τον Κολομβιανό βουλευτή που παρουσίασε την πρότασή του για την άδεια σε περίπτωση θανάτου κατοικίδιου, «ορισμένοι δεν έχουν παιδιά αλλά έχουν ένα πολυαγαπημένο ζώο με το οποίο αναπτύσσουν μια βαθιά σχέση».


Βάσει της πρότασής μου, είπε ο Τσακόν σύμφωνα με την ιστοσελίδα El Tiempo, οι άνθρωποι θα βοηθηθούν να ξεπεράσουν τον πόνο και τη θλίψη από την απώλεια των αγαπημένων κατοικίδιών τους χωρίς να απασχολούνται με θέματα εργασίας.

Ο Τσακόν υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο αφορά την πλειονότητα των οικογενειών στην Κολομβία επικαλούμενος έρευνες σύμφωνα με τις οποίες 6 στα 10 νοικοκυριά στην χώρα του έχουν τουλάχιστον ένα κατοικίδιο ζώο.

Η πρόταση του βουλευτή δεν περιγράφει επακριβώς τα είδη των κατοικίδιων ζώων αρκούμενος στην περιγραφή ότι αφορά ζώα με τα οποία ο ιδιοκτήτης τους ανέπτυξε «μια στενή συναισθηματική σχέση».

Προϋπόθεση για την άδεια θα είναι ο εργαζόμενος να έχει ενημερώσει τον εργοδότη ότι έχει κατοικίδιο ζώο αλλά και να παρέχει πιστοποιητικό για τον θάνατο του ζώου.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες