Κορωνοϊός- ΕΟΔΥ: Κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται τα κρούσματα στα παιδιά 4-17 ετών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 20, 2021

Κορωνοϊός- ΕΟΔΥ: Κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται τα κρούσματα στα παιδιά 4-17 ετών


Κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ αναλυτικά τα στοιχεία για τα παιδιά από 4 έως 17 ετών που νοσούν, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι στην ηλικιακή αυτή ομάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα, τόνισε ωστόσο ότι υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία που βασίζεται στη δυνατότητα εμβολιασμού, το ειδικό πλαίσιο λειτουργίας εντός των σχολείων αλλά και στο προαύλιο αλλά και το αυξημένο τέστινγκ.
«Παρακολουθούμε συνεχώς τα δεδομένα και ανάλογα με αυτά θα εξελίσσεται και η παρέμβαση της κυβέρνησης» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Καθώς ολοένα περισσότερα παιδιά διαγιγνώσκονται με κορωνοϊό μία νέα διεθνής επιστημονική μελέτη κατέληξε στη διαπίστωση ότι η λεγόμενη «μακρά Covid-19», που χαρακτηρίζεται από επίμονα συμπτώματα επί μήνες μετά την ανάρρωση του ασθενούς, σχεδόν ποτέ δεν κρατάει περισσότερο από τρεις μήνες στην περίπτωση των παιδιών.
Τα συμπτώματα των παιδιών και των εφήβων σπανιότατα διαρκούν πάνω από 12 εβδομάδες, αντίθετα με τους ενήλικες που μπορεί να διαρκέσουν πολλούς περισσότερους μήνες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Πέτρα Τσίμερμαν της Σχολής Επιστημών και Ιατρικής του ελβετικού Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ,, οι οποίοι αξιολόγησαν έως τώρα 14 δημοσιευμένες έρευνες που αφορούσαν συνολικά σχεδόν 19.500 παιδιά, και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας «Pediatric Infectious Disease Journal», βρήκαν, επίσης, ότι η παραλλαγή Δέλτα δεν οδηγεί σε πιο σοβαρή νόσο στα παιδιά, σε σχέση με τα προηγούμενα στελέχη του κορονοϊού, καθώς επίσης ότι τα περισσότερα παιδιατρικά περιστατικά είναι ήπια ή ασυμπτωματικά.
BioNTech/Pfizer: Αποτελεσματικό και ασφαλές για τις ηλικίες 5-11 ετών το εμβόλιο
Αποτελεσματικό και ασφαλές για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών είναι το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer κατά της Covid-19, ανακοίνωσε η εταιρία BioNTech, παραπέμποντας στα αποτελέσματα της σχετικής κλινικής έρευνας.
Σύμφωνα με την εταιρία, η έρευνα έδειξε ότι τόσο η ανοσολογική αντίδραση όσο και οι παρενέργειες από το εμβόλιο είναι παρόμοιες με αυτές της ηλικιακής ομάδας 16-25 ετών. Στα παιδιά 5-11 ετών χορηγήθηκε ωστόσο το ένα τρίτο της δόσης των 30 μικρογραμμαρίων, ενώ μεταξύ των δύο δόσεων μεσολάβησε διάστημα τριών εβδομάδων.

Τα δεδομένα της κλινικής έρευνας emθα υποβληθούν το συντομότερο δυνατό στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) και στην αντίστοιχη αμερικανική υπηρεσία FDA, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες. «Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να υποβάλουμε στις ρυθμιστικές αρχές τα αποτελέσματα για τα παιδιά σχολικής ηλικίας πριν από την αρχή της χειμερινής περιόδου», δήλωσε ο συνιδρυτής της BioNTech Ουγούρ Σαχίν. Έως το τέλος του έτους αναμένονται τα αποτελέσματα των μελετών για τις ηλικίες 2-5 ετών και 6 μηνών - 2 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες