Κασέτα με ηχογραφημένη συνέντευξη του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο πουλήθηκε για 50.000 ευρώ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 29, 2021

Κασέτα με ηχογραφημένη συνέντευξη του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο πουλήθηκε για 50.000 ευρώ

Μια κασέτα με ηχογραφημένη συνέντευξη του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Δανία το 1970, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 370.000 κορωνών Δανίας, δηλαδή 49.760 ευρώ.
Η κασέτα, που περιλαμβάνει και το ακυκλοφόρητο τραγούδι «Radio Peace», ηχογραφήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1970 από τέσσερις νεαρούς Δανούς, οι οποίοι είχαν καταφέρει να πάρουν συνέντευξη από το ζευγάρι για ένα σχολικό περιοδικό.
Οι προσφορές για την κασέτα, η οποία πουλήθηκε μαζί με φωτογραφίες από τη συνάντηση, ξεκίνησαν στις 100.000 κορώνες, ενώ η αξία της είχε εκτιμηθεί πριν από τη δημοπρασία μεταξύ 200.000 και 300.000 κορωνών.
Στη διάρκειας 33 λεπτών ηχογράφηση, ο Λένον μιλάει για την εκστρατεία του ζευγαριού για την ειρήνη, αλλά και για το μάκρος των μαλλιών του.
Στην κασέτα ακούγεται, επίσης, το διάσημο ζευγάρι να μουρμουρίζει χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ χορεύει γύρω από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο Λένον να παίζει κιθάρα και να τραγουδάει το «Give Peace a Chance» και το «Radio Peace».


Ο Λένον και η Γιόκο Όνο ταξίδεψαν στη Δανία στα τέλη Δεκεμβρίου του 1969 και έμειναν σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα για πάνω από έναν μήνα, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι έφηβοι ρωτούν πώς μπορούν να βοηθήσουν τον Λένον και την Όνο στην εκστρατεία τους υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης. Ο Λένον απαντάει: «Εάν δεν μπορείτε να σκεφθείτε καμία ιδέα από μόνοι σας, μιμηθείτε όσα κάνουμε εμείς».

cnn.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες