Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Σχεδόν 6 χιλιάδες οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2021

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Σχεδόν 6 χιλιάδες οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας


Περίπου 6 χιλιάδες εργαζόμενοι -και συγκεκριμένα 5.895- τίθενται σε καθεστώς αναστολής εργασίας και απομακρύνονται από τα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με τον νόμο για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των υγειονομικών, απέναντι στον κορονοϊό και τη νόσο Covid-19.
Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία τίθενται σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών και άνευ ασφαλιστικής κάλυψης.
«Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και τηρείται ακριβώς, όπως ορίζει ο νόμος», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.



Με δικαστικούς κλητήρες αποδίδονται οι πράξεις αναστολής εργασίας σε όσους αρνούνται να τις παραλάβουν

Ενωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr δεν είναι λίγοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί υπάλληλοι που αρνούνται να παραλάβουν τις πράξεις αναστολής εργασίας, που τους αποδίδουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων.

Διαδικασίες παράδοσης με δικαστικό κλητήρα, ενεργοποιεί το Υπουργείο Υγείας, την ώρα που κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στα νοσοκομεία.
Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι για τις αποχωρήσεις συναδέλφων τους

Από νωρίς το πρωί, οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στις πύλες όλων των νοσοκομείων της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την αποχώρηση από το ΕΣΥ χιλιάδων συναδέλφων τους. Παράλληλα πραγματοποίησαν συμβολικές καταλήψεις στα γραφεία των διοικήσεων των νοσοκομείων.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μάλιστα, όπως μετάδωσε ο ΣΚΑΪ, οι εργαζόμενοι -κατά παράβαση των μέτρων προστασίας και των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό- πραγματοποίησαν πορεία… εντός των διαδρόμων του νοσοκομείου, με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων.



Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, πάντως, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί οι οποίοι θα δουν την πύλη της εξόδου τους από το ΕΣΥ είναι συνολικά, περίπου 10.000.

Την ίδια στιγμή, δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, που θα καλύψει προσωρινά τα κενά των ανεμβολίαστων που αποχωρούν. Έτσι, το σύστημα Υγείας βρίσκεται προς το παρόν σε προσωρινό κίνδυνο, καθώς οι εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού δεν θα καταφέρουν να καλύψουν με επάρκεια τα κενά.

iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες