Σε φάση κλινικών δοκιμών 8 εισπνεόμενα εμβόλια! - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 06, 2021

Σε φάση κλινικών δοκιμών 8 εισπνεόμενα εμβόλια!


Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουν τα εισπνεόμενα εμβόλια κατά του Covid-19 έναντι των κλασικών εμβολίων με ένεση ανέδειξαν οι ειδικοί, την ώρα που τουλάχιστον οκτώ πειραματικά εισπνεόμενα εμβόλια βρίσκονται παγκοσμίως στη φάση των κλινικών δοκιμών, οι οποίες είναι αναγνωρισμένες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η σπουδαιότητα των εισπενόμενων εμβολίων κατά της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού οφείλεται και στο γεγονός ότι θα χορηγούνται με ευκολία και σε όσους φοβούνται τις βελόνες. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο συγκεκριμένος τύπος εμβολίων δεν απαιτεί ιδιαίτερες συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς, όπως συμβαίνει με τα ενέσιμα εμβόλια, τα οποία απαιτούν διατήρηση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Μικρή ποσότητα
Επιπρόσθετα, η ποσότητα του εμβολίου που χρειάζεται για να επιτευχθούν τα ίδια επίπεδα ανοσίας είναι μικρότερη στα εισπνεόμενα εμβόλια απʼ ό,τι στα ενέσιμα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι με την ίδια ποσότητα εμβολίου μπορεί να εμβολιαστούν πολύ περισσότεροι άνθρωποι. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά των εισπνεόμενων εμβολίων είναι σημαντικά, ιδιαίτερα για τις πιο φτωχές χώρες.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι πολλές υπανάπτυκτες ή αναπτυσσόμενες χώρες, από τη μία αντιμετωπίζουν δυσκολίες να αγοράσουν εμβόλια και, από την άλλη, μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους βρίσκεται σε δυσπρόσιτες περιοχές, όπου η μεταφορά των εμβολίων σε κατάσταση ψύξης μπορεί να είναι, σχεδόν, αδύνατη.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες