Belhara – GoWind: Η συμφωνία με τη Γαλλία – Η ακτινογραφία των πλοίων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021

Belhara – GoWind: Η συμφωνία με τη Γαλλία – Η ακτινογραφία των πλοίων


Για τρεις γαλλικές φρεγάτες Belharra και τρεις γαλλικές κορβέτες Gowind είναι έτοιμη να κινηθεί η Ελλάδα για την ενίσχυση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού. Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί πρόκειται σίγουρα για προσθήκες που θα μπορούσαν να αλλάξουν το παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο.


Σιβυλλική δήλωση έδωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες για προμήθεια τριών υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών Belhara και τριών γαλλικών κορβετών Gowind, καθώς και την υπογραφή διμερούς συμφώνου αμυντικής συνδρομής.  


Απαντώντας σε δύο ερωτήσεις για εντεινόμενα δημοσιεύματα που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Εμανουέλ Μακρόν να ανακοινώνουν την Τρίτη από το Παρίσι συμφωνία για φρεγάτες, αλλά και αμυντική συμφωνία, ο Γιάννης Οικονόμου δεν επαλήθευσε, αλλά ούτε διέψευσε τις πληροφορίες. «Ας κάνουμε λίγη υπομονή» απάντησε στην πρώτη ερώτηση, ενώ στη δεύτερη πριν το τέλος της ενημέρωσης για το τι λέει η κυβέρνηση για συγκεκριμένο δημοσίευμα σχολίασε «η κυβέρνηση λέει να κάνετε λίγο υπομονή». 


Τι ξέρουμε για τις Gowind

Πρόκειται για μια συμπαγή πλατφόρμα επιφανείας, εξοπλισμένη με ένα σύνολο υπερσύγχρονων, αντιαεροπορικών, αντιπλοϊκών και ανθυποβρυχιακών όπλων και συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Η Gowind αξιοποιεί τα καλύτερα τεχνολογικά επιτεύγματα που αναπτύχθηκαν και αξιοποιήθηκαν από τη Naval Group για μεγάλες φρεγάτες, προκειμένου να προβλεφθούν και να καλυφθούν μελλοντικές επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Ενσωματώνει την τελευταία γενιά συστημάτων μάχης που ανέπτυξε η Naval Group, το σύστημα διαχείρισης μάχης SETIS και το “Panoramic Sensors and Intelligence Module (PSIM)”, ένα συνδυασμό ενσωματωμένου ιστού με τους αισθητήρες του και το κέντρο επιχειρήσεων με εφεδρικούς χώρους, καθώς και υψηλό επίπεδο ολοκλήρωσης, αυτοματοποίησης και φιλικότητας προς το χρήστη των συστημάτων της Naval Group.


Τι ξέρουμε για τις Belhara
Η Belhara θα είναι πλήρως διαλειτουργική, με τις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε καθώς θα είναι σε θέση να αναλάβει αποστολές, πολλαπλoύ ρόλου εντός κάθε είδους συμμαχικού στόλου και εντός του στόλου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η Belhara μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, στην αποτροπή και την υποβρύχια παρέμβαση, σε ένα σύνθετο πεδίο επιχειρήσεων όπως το Αιγαίο Πέλαγος, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την ικανότητα προβολής που παρέχεται από το ελικόπτερο S70B ή MH60 / R που μεταφέρει.

Ο εν λόγω τύπος φρεγάτας επίσης μια νέα ικανότητα εναντίον ασύμμετρων απειλών, χάρη σε μια καινοτόμο ιδέα, οργανωμένη γύρω από μια νέα επιχειρησιακή λογική επικεντρωμένη σε αυτές τις απειλές. Διαθέτει δε ειδικό χώρο, προσφέροντας μόνιμη οπτοηλεκτρονική όψη 360 μοιρών, ημέρα και νύχτα, επιτρέποντάς της να αντιμετωπίσει κοντινές απειλές, χάρη στην ταχεία και ασφαλή χρήση θανατηφόρων και μη θανατηφόρων συσκευών.

Έχει σχεδιαστεί για να είναι εξοπλισμένη, ως περαιτέρω ενίσχυση με πυραύλους Naval Cruise, μια ικανότητα μακρού πλήγματος (Deep Strike), μοναδική στην αγορά που προτείνει η Naval Group.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες