ΑΧΕΠΑ: Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι παρέλαβαν το χαρτί της αναστολής τους - Τα πρώτα τους λόγια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 02, 2021

ΑΧΕΠΑ: Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι παρέλαβαν το χαρτί της αναστολής τους - Τα πρώτα τους λόγια

Και επίσημα σε αναστολή τέθηκαν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Με το χαρτί της αναστολής ανά χείρας μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ πέρασαν την πόρτα εξόδου του νοσοκομείου.
Πρώτος βγήκε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Μπάμπης Κοροξένος που, όπως δήλωσε στο Sputnik, μετά από χρόνια προσφοράς στη δημόσια υγεία τίθεται σε αναστολή.

Ο ίδιος δεν εμβολιάστηκε για τους δικούς του λόγους και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση διότι στη λίστα που αιτιολογεί νοσήματα και συνεπώς μπορούν να μην εμβολιαστούν, το δικό του νόσημα δεν περιλαμβάνεται.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ Μπάμπης Κοροξενος με το χαρτί αναστολής - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.09.2021
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ Μπάμπης Κοροξενος με το χαρτί αναστολής
© Sputnik / Φανή Χαρίση
«Ήρθαμε στο νοσοκομείο να παραλάβουμε αυτό το έγγραφο (σ.σ. της αναστολής) το οποίο και παρέλαβα πρώτος. Είναι το έγγραφο με το οποίο αποφασίζει η κυβέρνηση να με θέσει σε αναστολή επειδή είμαι από τους ανεμβολίαστους. Αυτό που πρέπει να μάθει ο κόσμος είναι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του σοβαρά προβλήματα υγείας ή και πεποιθήσεις ακόμα οι οποίες δεν του επιτρέπουν να μπει στη διαδικασία του φόβου για να εμβολιαστεί. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η κυβέρνηση έδειξε ό,τι σκληρότερο πρόσωπο μπορούσε να δείξει σε έναν εργαζόμενο ειδικά της υγείας που τα τελευταία χρόνια παλεύουμε σε χώρους και νοσοκομεία με τρομερή έλλειψη προσωπικού και φοβερή έλλειψη από υλικό, προστατευτικά μέσα κ.λπ. και έρχεται σήμερα να τιμωρήσει αυτούς τους ανθρώπους, διότι δεν περικλείεται μέσα στα προβλεπόμενα νοσήματα που βγάλανε το νόσημα που έχουν αυτοί».
Σύμφωνα με τον κ. Κοροξένο, κάποιοι εργαζόμενοι πήγαν να εμβολιαστούν ακόμα και χθες και σήμερα δεν τέθηκαν. Αντίθετα, αν κάποιος θελήσει να το κάνει σήμερα, δεν θα γίνει δεκτός στην υπηρεσία.
«Προτιμούμε να χάσουμε τη δουλειά μας πάρα να είμαστε βιασμένοι για μια ζωή».
Μπάμπης ΚοροξένοςΠρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ
Νωρίτερα, περίπου 80 μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν από τις 7 το πρωί έξω από το νοσοκομείο προκειμένου να παραλάβουν όλοι μαζί τα χαρτιά αλλά και να συνεννοηθούν για τις επόμενες κινήσεις τους.
Οι εργαζόμενοι πήγαν στο γραφείο προσωπικού για την παραλαβή του εγγράφου αναστολής και όταν βγήκε να τους μιλήσει ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, ξέσπασαν σε διαμαρτυρίες φωνάζοντάς του «παραιτήσου».

Οι εργαζόμενοι ετοίμασαν χαρτί διαμαρτυρίας δηλώνοντας ότι είναι παράνομη η αναστολή τους και αντισυνταγματικός ο νόμος.

«Έχω νοσήσει, έχω αντισώματα αλλά δεν είναι αποδεκτό γιατί δεν είμαι στους έξι μήνες»
Η Χ. Σ εργάστηκε 4,5 χρόνια ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό στο ΑΧΕΠΑ. Σήμερα έλαβε το χαρτί της αναστολής εργασίας καθώς δεν έκανε το εμβόλιο.
«Έχω νοσήσει, έχω αντισώματα αλλά δεν είναι αποδεκτό γιατί δεν είμαι στους έξι μήνες» είπε στο Sputnik και χαρακτήρισε άδικη την αναστολή.

Δίπλα της είναι μια συνάδελφός της νοσηλεύτρια η οποία τέθηκε επίσης σε αναστολή και χαρακτήρισε «μη επιστημονική» την οριοθέτηση του εξαμήνου ως αποδεκτό διάστημα νόσησης και κατά συνέπεια πιστοποίησης και συνέχισης της εργασίας.
«Αν θεωρήσουμε ότι τα εμβόλια μας προστατεύουν δημιουργώντας αντισώματα στον οργανισμό μας για να αντιμετωπίσουμε σε δεύτερο χρόνο την επαφή μας με τον ιό, ένας άνθρωπος που έχει νοσήσει κι έχει 3.000 ή 5.000 ή και περισσότερα ας μας πουν έναν λόγο που χρειάζεται να κάνει το εμβόλιο» είπε η νοσηλεύτρια που εργάστηκε 9 χρόνια στο ΑΧΕΠΑ έχοντας συνολικά 25 χρόνια εργασίας στον κλάδο.
Όπως ανέφερε «ως επί το πλείστον δουλεύω σε μονάδες εντατικής θεραπείας» και μας εξιστόρησε την καθημερινή μάχη που έδωσε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας μαζί με όλους τους συναδέλφους της.
Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση όπως μας είπε ότι επειδή κινδύνευε ασθενής με κορονοϊό, μπήκε χωρίς δεύτερη σκέψη μέσα στη ΜΕΘ χωρίς να προλάβει να φορέσει τη στολή προστασίας.
«Κινδύνευε ο άρρωστος και δεν είχα χρόνο να ντυθώ. Μπήκα μέσα και φυσικά εκτέθηκα στον ιό. Δεν κόλλησα γιατί όλα τα τεστ βγήκα αρνητικά. Ξέρουμε ποια είναι η δουλειά μας και δεν αρνηθήκαμε ποτέ να την κάνουμε» τόνισε.

Δεν μπορεί να είσαι ήρωας έναν χρόνο πριν και σήμερα να πληρώνεσαι με αυτό το νόμισμα
Ο Παντελής Βασιλειάδης, εργαζόμενος στο μικροβιολογικό του ΑΧΕΠΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεκαετίες ολόκληρες προσφέραμε σε αυτόν τον χώρο και πάντα αδικημένοι σε όλους τους τομείς και μισθολογικά και ασφαλιστικά και να φτάνεις στο σήμερα να σου επιδίδουν μια προσωρινή απόλυση γιατί προσπάθησες να υπερασπιστείς τα νομικά δικαιώματά σου. Είναι πραγματικά εξοργιστικό γιατί δεν μπορεί να είσαι ήρωας έναν χρόνο πριν και σήμερα να πληρώνεσαι με αυτό το νόμισμα. Έχουμε πίστη όμως σε αυτόν τον αγώνα, έχουμε πίστη στο δίκαιό μας, έχουμε πίστη στους νόμους οι οποίοι καταστρατηγήθηκαν με υπουργικές αποφάσεις. Από ένα "παράθυρο" δηλαδή στον νόμο γίνεται αυτό που γίνεται».
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ακόμα και οι εμβολιασμένοι θα εκβιαστούν με τρίτες και τέταρτες δόσεις».
Ο ίδιος είπε ότι έχει αλλεργίες αλλά δεν εξετάστηκε από καμιά επιτροπή και για αυτό δεν εμβολιάστηκε και εξέφρασε την απορία του γιατί σε όσους νόσησαν μπήκε χρονικό όριο οι έξι μήνες αντί να ελέγχουν αν έχουν αντισώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες