Κηδεία Μ. Θεοδωράκη: Δικαστικό “μπλόκο” στην τέλεσή της στο Βραχάτι – Φωτογραφία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 03, 2021

Κηδεία Μ. Θεοδωράκη: Δικαστικό “μπλόκο” στην τέλεσή της στο Βραχάτι – Φωτογραφία


Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, οι “εκτελεστές” της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, σε αντίθεση με το συγγενικό περιβάλλον του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που ζητούσε να ταφεί στο Βραχάτι Ευβοίας.
Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος μέχρι τη Δευτέρα οπότε και ορίστηκε η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.
Η επιστολή Μίκη Θεοδωράκη στον Δήμαρχο Χανίων
Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε στείλει επιστολή προς τον τότε δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, με την οποία ζητούσε τη συνδρομή του τότε Δημάρχου, στην υλοποίηση της επιθυμίας του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων.
Ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει στην επιστολή ότι η οικογένειά του είναι αντίθετη σε αυτό, επισημαίνει όμως ότι είναι δικαίωμά του να αποφασίσει εκείνος για την τύχη του σώματός του και ζητάει από τον Μανώλη Σκουλάκη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κατισχύσει, όπως γράφει, η επιθυμία του απέναντι σε οποιαδήποτε αντίθεση.
Και προσθέτει ότι, αν ο Μανώλης Σκουλάκης δεν είναι πια δήμαρχος όταν συμβεί το μοιραίο, να ενημερωθεί ο τότε δήμαρχος της πόλης για την επιθυμία αυτή, όπως και συνέβη.
Την αποκάλυψη της επιστολής έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής ο νυν δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου. Ο κ. Σημανδηράκης, που με έμμεσο πια τρόπο επιφορτίστηκε έτσι από τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη να φέρει εις πέρας την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή.

Δείτε την επίμαχη επιστολή:

Κηδεία Μ. Θεοδωράκη: Δικαστικό "μπλόκο" στην τέλεσή της στο Βραχάτι

 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες