Προς ακύρωση η συνάντηση Μητσοτάκη - Ελπιδοφόρου - Τι συνέβει - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021

Προς ακύρωση η συνάντηση Μητσοτάκη - Ελπιδοφόρου - Τι συνέβει


Προς ακύρωση βαίνει το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, μετά την παρουσία του τελευταίου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη, τα οποία έγιναν παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τελευταίος συνεχάρη τον τούρκο πρόεδρο και έστειλε μήνυμα για τη θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων στην Τουρκία, ενώ επανέλαβε το αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Η παρουσία του ιεράρχη της ελληνορθόδοξης εκκλησίας των ΗΠΑ προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα πιστών, κυρίως στην Κύπρο, αλλά και ομογενείς, καθώς στην ίδια εκδήλωση παρέστη και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Η τουρκική πλευρά μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία όπου διακρίνονται ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στο ίδιο πλάνο με τον Τατάρ και άλλους αξιωματούχους κατά το κόψιμο της κορδέλας στο Μανχάταν.

Ακυρώνεται και το ραντεβού Αναστασιάδη-Ελπιδοφόρου
Όπως ήταν αναμενόμενο μετά τα παραπάνω, ο Κύπριος Πρόεδρος, Νικος Αναστασιαδης ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ενώ το ίδιο θα πρέπει η ελληνική πλευρά για το ραντεβού με τον Κυριακο Μητσοτάκη. Ήδη από χθες αργά το βράδι κυβερνητικές πηγες εξέφραζαν την δυσφορία της Αθήνας για την παρουσία του του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» δίπλα σε Ερντογάν και Τατάρ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως υπό αυτές τις συνθήκες η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί.


 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες