Αηδία: Βγαίνουν τεχνητές μπριζόλες με γεύσεις που θα σε εξοργίσουν! - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 29, 2021

Αηδία: Βγαίνουν τεχνητές μπριζόλες με γεύσεις που θα σε εξοργίσουν!


Η ζήτηση του συνθετικού κρέατος που χρησιμοποιούν οι vegans έχει αυξηθεί κατά 100% μέσα στους τελευταίους μήνες που η είδηση έχει διαρρεύσει. Ο κόσμος αναζητά όλο και περισσότερο συνθετικό κρέας γιατί δεν θέλει να σκοτώνονται τα ζώα. Από την άλλη όμως εμείς αναρωτιόμαστε αν όλο αυτό είναι καλό για την υγεία μας. Όπως και να το κάνουμε το να τρώμε επεξεργασμένα κρέατα δεν είναι ότι καλύτερο. Αυτό το πράγμα δεν είναι καν κρέας.
 

Η ισπανική start up "Novameat" προσφέρει ως εναλλακτική για το κρέας, φυτικές «μπριζόλες» σχεδιασμένες σε 3D εκτυπωτή. Στόχος της εταιρείας, οι «μπριζόλες» να ανέβουν μαζικά στα ράφια την επόμενη χρονιά.


Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ ελπιδοφόρο για πολλούς χορτοφάγους και vegan το θέμα είναι πως δεν ξέρουμε όμως ακόμη ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στην υγεία τους. Πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν πως δεν τους νοιάζει η δική τους υγεία και το μόνο που θέλουν είναι να μην θανατώνονται τα ζώα κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα στα εργοστάσια παραγωγής κρέατος.
 
 
Εμείς καταλαβαίνουμε τι εννοούν και φυσικά είμαστε ενάντια σε κάθε μορφής άθλιας συνθήκης διαβίωσης των ζώων που τρώμε, από την άλλη όμως το να καταναλώνουμε συνέχεια κρέας που δεν είναι κρέας είναι και λίγο ανόητο έτσι δεν είναι;

 
 
Η «μπριζόλα» αποτελείται από φασόλια, φύκια και χυμό παντζαριών, με ειδικά επεξεργασμένες φυτικές ίνες που θυμίζουν μυϊκό ιστό. Η Novameat θέλει να ξεκινήσει να προωθεί τα προϊόντα της από φέτος σε μερικά εστιατόρια της Ισπανίας και της Ιταλίας.


Ποιος όμως θέλει να φάει μία «μπριζόλα» από φασόλια; Δηλαδή νισάφι. Φάε φασόλια, πρέπει σώνει και ντε να μοιάζουν με κρέας; Περίεργα πράγματα που απλά μάλλον στοχεύουν στο καθαρό κέρδος.

Μία φυτική μπριζόλα χρειάζεται μόλις 20 λεπτά για να εκτυπωθεί και να ψηθεί.

«Ξεκίνησα με την μοσχαρίσια μπριζόλα, επειδή θεωρώ πως είναι το ιερό δισκοπότηρο για το φυτικό κρέας», λέει ο Giuseppe Scionti, ιδρυτής της Novameat. «Είναι το πιο δύσκολο». Η εταιρεία είχε αποκαλύψει την πρώτη της 3D μπριζόλα το 2018, αλλά οι τελευταίες συνταγές είναι αυτές που αποδίδουν ρεαλιστικά τόσο τη γεύση όσο και την υφή.

Εμείς πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη λογική του 3D printed κρέατος.

 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες