Τέσσερις μεγάλες πόλεις της χώρας «φλερτάρουν» με την απαγόρευση κυκλοφορίας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 29, 2021

Τέσσερις μεγάλες πόλεις της χώρας «φλερτάρουν» με την απαγόρευση κυκλοφορίας


Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς για τη Βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη αφού τα κρούσματα φαίνεται πως έχουν αυξητικές τάσεις την ώρα που το επίπεδο των εμβολιασμών είναι χαμηλό.
Παρά τις διαβεβαιώσεις από τον Θάνο Πλεύρη ότι δεν θα γίνει μίνι lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη, η κατάσταση είναι δύσκολη.
Σήμερα, πάντως, αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα περιοριστικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας που επίσης παρουσιάζουν αύξηση κροσυμάτων.
Η συμπρωτεύουσα μπαίνει σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού. Η διασπορά στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλη. Μόνο χτες ύστερα από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν 435 νέα κρούσματα. Η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς προβληματίζει τους ειδικούς που σκέφτονται την αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ κατά την σημερινή σύσκεψη της επιτροπής αναμένεται να αποφασιστεί εάν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο «κόκκινο» καθώς κι άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπως η Λάρισα, η Αλεξανδρούπολη και τα Ιωάννινα.


Οι τέσσερις συγκεκριμένες πόλεις παρουσιάζουν αύξηση του ιικού φορτίου. Ειδικότερα:

Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, στη Θεσσαλονίκη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή αύξηση (+18%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 13-19/09/21.

Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (+198%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αλεξανδρούπολη σε σχέση με την εβδομάδα 13-19/09/21.
Ιωάννινα: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, στα Ιωάννινα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε αύξηση (+42%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 13-19/09/21.

Λάρισα: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, παρατηρήθηκε αύξηση (+62%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα σε σχέση με την εβδομάδα 13- 19/09/21.

Επίσης στον πίνακα που ακολουθεί εμφανίζονται και έλλες πόλεις που η κατάσταση είναι δύσκολη. Συνολικά είναι 12 περιοχές που παρουσιάζουν αυξητική τάση.

Ποια μέτρα ισχύουν στο μίνι lockdown

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν στις περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο» είναι:
Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.aftodioikisi.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες