Καιρός: Τοπικές βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2021

Καιρός: Τοπικές βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες


Τοπικές βροχές, όχι όμως σημαντικές, και παροδικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού την ΕΜΥ.

Ο καιρός με μια ματιά
• Τοπικές βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, κυρίως στα ανατολικά και νότια

• Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί χαμηλή μέχρι το Σαββατοκύριακο

• Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες στα 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ

Σήμερα Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά και το Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα νότια Στα βόρεια και τα κεντρικά προβλέπεται μέγιστη θερμοκρασία 23 έως 25 βαθμών και στα υπόλοιπα 24 με 27 βαθμών Κελσίου

Τα φαινόμενα υετού θα είναι λίγα και το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο . Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος υπάρχει η τάση για πολλές βροχές , κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια.


ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Στο Ιόνιο, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 20, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 23, στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ
Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές που το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ
Λίγες νεφώσεις που κατά τόπους μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά και τα νότια θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν το επόμενο τριήμερο , ενώ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος προβλέπεται πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας . Αργότερα και πάλι ο υδράργυρος θα πέσει στα ίδια περίπου με τα σημερινά επίπεδα και θα έχουμε παράλληλα και φαινόμενα υετού στην Αθήνα.

Αττική
Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές κάτω από τα κανονικά επίπεδα και θα κυμαίνεται περί τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές την Παρασκευή Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες