Σουβλάκι: Γνωρίζεις την αρχαία ονομασία του; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2021

Σουβλάκι: Γνωρίζεις την αρχαία ονομασία του;


Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το αγαπημένο μας φαγητό που είναι το σουβλάκι. Υπάρχουν αυτοί που το αποκαλούν τυλιχτό ή σάντουιτς, καλαμάκι ή σουβλάκι ή αρκετοί που θεωρούν ότι προέρχεται από την Τουρκία.

Όπως και να έχει, το σουβλάκι έχει πάνω του την ελληνική υπογραφή και έχει την σφραγίδα μας σε όποιο μέρος του κόσμου και αν καταναλωθεί. Με όποια από τις παρακάτω μορφές επιλέξεις να το παραγγείλεις.
 

Πέραν αυτού όμως γίνεται μεγάλη συζήτηση του από πότε εμφανίστηκε στον κόσμο και η αλήθεια είναι ότι οι απόψεις είναι πάρα πολλές.


Το πρώτο σουβλάκι πάντως πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς ήταν γνωστό με την ονομασία «οβελίσκος» και η πρώτη αναφορά γίνεται στα Ομηρικά Έπη που αναφέρουν τον Αχιλλέα να ψήνει στη θράκα κομμάτια κρέατος.

Εμφανίζεται δε μεταξύ άλλων στα έργα του Αριστοφάνη, του Ξενοφώντος και του Αριστοτέλη. Τότε που ένα έδεσμα που δεν λεγόταν σουβλάκι αλλά είχε την ονομασία «Κάνδαυλος», που περιείχε κομμάτια από κρέας ψητό, τυρί, πίτα και άνηθο και που σερβιριζόταν με ζουμί.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες