«Πικρός» καφές για τους καταναλωτές – Πόσο αυξάνονται οι τιμές - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 10, 2021

«Πικρός» καφές για τους καταναλωτές – Πόσο αυξάνονται οι τιμές


Πικρός θα είναι ο καφές για τους καταναλωτές καθώς οι αναταράξεις στην παραγωγή του καφέ στη Βραζιλία θα έχουν επίπτωση στην τσέπη μας.

Η αύξηση έχει ήδη χτυπήσει ποσοστό 25% στην εισαγωγή. Ακόμα όμως και αν η παραγωγή καφέ επανέλθει στα κανονικά επίπεδα τα άλλα κόστη, όπως τα μεταφορικά και η επεξεργασία κανένας δεν εγγυάται πως θα πέσουν σύντομα.

Καλπάζει στο χρηματιστήριο ο καφές Arabica με άνοδο 72% και ο καφές Robusta με 49%. Όσο για τα σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ, οι αυξήσεις αγγίζουν το 635%. H Ελλάδα αποτελεί μία από τις χώρες με την υψηλότερη κατά κεφαλή κατανάλωση καφέ στον κόσμο 510 κούπες καφέ ανά άτομο.

Πόσο θα πληρώνουμε τη βόλτα για καφέ
Οι νέες τιμές αναμένεται να σκαρφαλώσουν για τον σερβιριζόμενο εσπρέσο και από τα 3 ευρώ θα πωλείται στους καταναλωτές έως 3,60 ευρώ, ενώ ανάλογα με την περιοχή μπορεί να φτάσει και τα 4 ευρώ. Ο take away εσπρέσο που πωλείται σήμερα από 1,40 έως 2 ευρώ θα διατίθεται το προσεχές διάστημα από 1,6 έως 2,40 ευρώ

Οι καταναλωτές όπως είναι αναμενόμενο δυσανασχετούν. Από την άλλη ο καφές είναι ίσως η τελευταία απόλαυση που έχει απομείνει σε πολλούς και έτσι θέλοντας και μη θα βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Ιδιοκτήτες καφέ πάντως επισημαίνουν πως οι αυξήσεις αναμένεται να προκαλέσουν και μεταναστευτικό κύμα πελατών.

Και αυτό γιατί οι καφετέριες με τα μεγαλύτερα λειτουργικά έξοδα δεν θα καταφέρουν να συγκρατήσουν τιμές και πελάτες που θα κατευθυνθούν σε οικονομικότερες επιλογές.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες