Το Ελαιοτριβείο των Αγίων Θεοδώρων αποσπά κάθε χρόνο σημαντικά βραβεία ποιότητας και υγείας για το παραγόμενο έλαιο, καθώς οι ειδικοί επιστήμονες υγείας και τροφίμων καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι με τον τρόπο που παράγεται το λάδι στο συγκεκριμένο ελαιοτριβείο, οι βιταμίνες και οι πολυφαινόλες, τα φυσικά δηλαδή αντιοξειδωτικά που περιέχει το ελαιόλαδο, που είναι εκείνα που το κάνουν τόσο σημαντικό για την υγεία μας, διατηρούνται, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα ελαιοτριβεία στα οποία λόγω της επεξεργασίας χάνεται μεγάλο μέρος από αυτά τα πολύτιμα συστατικά. Την ίδια όμως άποψη, από διαφορετική βέβαια προσέγγιση, έχουν και οι έμπειροι ελαιοπαραγωγοί αλλά και οι γευσιγνώστες που εγκωμιάζουν το παραγόμενο λάδι του ελαιοτριβείου των Αγίων Θεοδώρων από αρωματική και γευστική σκοπιά..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου