Φλώρινα: Ασυνείδητος σκότωσε καφέ αρκούδα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2021

Φλώρινα: Ασυνείδητος σκότωσε καφέ αρκούδα


Νεκρή από πυροβόλο όπλο εντοπίστηκε θηλυκή αρκούδα, ηλικίας περίπου έξι ετών, κοντά στο Βροντερό Πρεσπών, και συγκεκριμένα στην περιοχή «Πυξός». Για το περιστατικό ενημερώθηκε αρχικά ο Αρκτούρος από ευαισθητοποιημένο πολίτη και άμεσα ειδοποιήθηκαν ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας, οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή μαζί με το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ Φλώρινας, τον Δήμο Πρεσπών και την Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ. 


Όπως διαπιστώθηκε από την νεκροψία-νεκροτομή, ο θάνατος του ζώου δεν ήταν ακαριαίος και προέκυψε από τραύμα στη ράχη που διαπέρασε τον πνεύμονα.

Είναι γνωστό ότι η καφέ αρκούδα αποτελεί είδος που προστατεύεται αυστηρά από την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και από τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης για τη διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος της Ευρώπης. Εγκληματικές πράξεις όπως η θανάτωση της προστατευόμενης άγριας πανίδας είναι καταδικαστέες και αξιόποινες. Το καθεστώς διατήρησης της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα υπάγεται στην κατηγορία «κινδυνεύοντα με εξαφάνιση ζώα», καθώς ο πληθυσμός της ανέρχεται μόλις στα 500 κατ’ ελάχιστον άτομα στην Ελλάδα.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες