Κορονοϊός: Το Ισραήλ ετοιμάζεται και για τέταρτη δόση του εμβολίου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 06, 2021

Κορονοϊός: Το Ισραήλ ετοιμάζεται και για τέταρτη δόση του εμβολίου


Για το ενδεχόμενο η πανδημία του κορονοϊού να μην τελειώνει σύντομα προειδοποίησε ο Σάλμαν Ράζκα, ο οποίος είναι ο επικεφαλής των ειδικών του Ισραήλ για το συγκεκριμένο θέμα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19.

«Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μια τέταρτη δόση» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Kan o Ζάρκα ο οποίος αποκαλείται και «τσάρος του κορονοϊού» στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, η επόμενη αυτή δόση μπορεί να είναι τροποποιημένη ώστε να προστατεύει καλύτερα κατά των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού όπως η μετάλλαξη Δέλτα.

«Αυτή θα είναι τώρα η ζωή μας από εδώ και πέρα. Θα βιώνουμε διαδοχικά κύματα. Φαίνεται ότι πήραμε κάποια μαθήματα από το τέταρτο κύμα κορονοϊού και τώρα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο των νέων κυμάτων με μεταλλάξεις όπως αυτή η καινούργια από την Νότια Αμερική» πρόσθεσε ο Ζάρκα.

«Βάσει αυτών των στοιχείων και της εξασθένισης των αντισωμάτων από τα εμβόλια φαίνεται ότι κάθε λίγους μήνες – μπορεί μια φορά το χρόνο ή κάθε έξι μήνες – θα χρειαζόμαστε άλλη μια δόση» συμπλήρωσε.

Ο Ζάρκα χαρακτήρισε «μήνα πρόκληση» τον Σεπτέμβριο με την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία και τις επερχόμενες μεγάλες θρησκευτικές εορτές. Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα υπάρξει άνοδος στον αριθμό των κρουσμάτων προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν ορισμένοι περιορισμοί σε μαζικές εκδηλώσεις μολονότι τάχθηκε κατά των γενικών lockdown. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες