Συνελήφθησαν γιατρός και νοσοκόμα που της έκανε εικονικό εμβολιασμό - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2021

Συνελήφθησαν γιατρός και νοσοκόμα που της έκανε εικονικό εμβολιασμό

EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες και μία νοσηλεύτρια του ΙΚΑ της Λ. Αλεξάνδρας, για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών-Μάλιστα η μία γυναίκα είναι γιατρός πλαστική χειρουργός και η άλλη είναι η γραμματέας της
Συνελήφθησαν χθες, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, τρεις Ελληνίδες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.
Ειδικότερα, οι δυο γυναίκες, η 75χρονη γιατρός και η 66χρονη γραμματέας της με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής και συγκεκριμένα στο ΙΚΑ της Λ. Αλεξάνδρας, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορονοϊού.
Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των τριών γυναικών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.
Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε η σύριγγα και το μισοάδειο μπουκαλάκι με το εμβόλιο, καθώς η νοσοκόμα χρησιμοποίησε το εμβόλιο, αχρηστεύοντάς το έτσι, τρύπησε το χέρι της γιατρού αλλά δεν πίεσε το έμβολο και έτσι δεν έγινε στην πραγματικότητα ο εμβολιασμός, κάτι όμως που έγινε αντιληπτό. Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες