Αποκάλυψη: Γιατί δεν εμβολιάζονται οι αρνητές κατά του κορονοϊού - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2021

Αποκάλυψη: Γιατί δεν εμβολιάζονται οι αρνητές κατά του κορονοϊού


Το προφίλ των αρνητών του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σκιαγραφεί η νέα μεγάλη δημοσκόπηση της PULSE που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.


Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 11% των ερωτώμενων στο σύνολο του δείγματος δηλώνει πως δεν έχει κάνει ή δεν έχει ραντεβού, ενώ 15% δεν απαντά.

Παράλληλα, τέσσερις στους δέκα όσων δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δε θα εμβολιαστούν εκφράζουν ανησυχία για τις παρενέργειες των εμβολίων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να εμβολιαστούν από αντίδραση στην πίεση, ενώ κάποιοι επιμένουν ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά.


Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο γενικού lockdown, τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες εκτιμούν ότι σενάριο αυτό είναι βέβαιο ή μάλλον θα συμβεί, ωστόσο η πλειονότητα εκτιμά ότι δεν θα έχουμε νέο γενικό απαγορευτικό.

Τουλάχιστον μια δόση εμβολίου το 72%

Στην ερώτηση εάν έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου ή έχουν προγραμματίσει ραντεβού, 72% των ερωτηθέντων (ενήλικοι) δηλώνει ότι έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση, το 2% ότι έχει προγραμματισμένο ραντεβού, το 11% απαντά δεν έχω κάνει – δεν έχω προγραμματισμένο ραντεβού, ενώ 15% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.


«Ποτέ εμβολιασμός»

Στην ερώτηση -σε όσους απάντησαν ότι δεν έχουν κάνει ούτε μια δόση- πότε θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό το 9% απαντά το συντομότερο δυνατό (έναντι 16% της δημοσκόπησης Ιουλίου), το 13% μετά από 2 – 3 μήνες (έναντι 16%), το 23% απαντά αρκετά αργότερα (έναντι 24%), το 53% ποτέ (έναντι 40%) ενώ το 2% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ (έναντι 4%).
«Δεν εμβολιάζομαι λόγω της πίεσης»

Όσον αφορά τον κύριο λόγο που δηλώνουν ότι δεν θα εμβολιαστούν όσοι απάντησαν «ποτέ», το 40% εκφράζει ανησυχία για τις παρενέργειες των εμβολίων, το 19% από αντίδραση στην πίεση, το 16% υποστηρίζει ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά, το 11% για θρησκευτικούς λόγους, το 7% απαντά ότι δεν τον ανησυχεί ο κορονοϊός, το 5% αναφέρει ότι δεν του το επιτρέπει θέμα υγείας ενώ 2% των ερωτηθέντων επικαλείται αδιευκρίνιστο λόγο.



Προοπτικά το ποσοστό αυτών που απαντά ότι θα εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό από το Νοέμβριο του 2020 έχει επιπεδωθεί στο 73% τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο του 2021 μετά από ανοδική πορεία, ενώ το ποσοστό αυτών που δηλώνει ότι δεν προτίθεται να εμβολιαστεί ποτέ από το Φεβρουάριο παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερό.

Πιθανότητα νέου γενικού απαγορευτικού

Για το ενδεχόμενο νέου γενικού λοκντάουν το 40% συνολικά εκτιμά ότι το σενάριο αυτό είναι βέβαιο (12%) ή μάλλον θα συμβεί (28%), ενώ το 46% συνολικά θεωρεί ότι μάλλον δε θα συμβεί κάτι τέτοιο (37%) ή σίγουρα δε θα συμβεί (9%). 14% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.








Πηγή: ΣΚΑΪ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες