Βόρεια Εύβοια: «Κλαίει» με το κλαρίνο του πάνω από τα συντρίμμια της καμένης γης(VIDEO) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021

Βόρεια Εύβοια: «Κλαίει» με το κλαρίνο του πάνω από τα συντρίμμια της καμένης γης(VIDEO)


Ένας μήνας από την καταστροφική – βιβλική φωτιά στην Εύβοια και η φύση… κλαίει.
Έρχονται ξανά στις μνήμες μας οι εικόνες που έμειναν χαραγμένες, από την φονική πυρκαγιά του Αυγούστου, που έκαψε τα πάντα στο περασμά της, σπίτια, επιχειρήσεις, περιουσίες και άφθονη πράσινη γη.
Πολίτες της περιοχής προσπαθούν να ξαναχτίσουν τις περιουσίες τους πάνω στα συντρίμμια της φονικής καταστροφής.
Η περιοχή που έχει καεί από τις φωτιές αντιστοιχεί σε 50.456,1 εκτάρια (ένα εκτάριο ισούται με 10 στρέματα επομένως η καμμένη έκταση αντιστοιχεί σε 504.561 στρέματα).
Εκτιμήθηκε ότι το 23% της συνολικής επιφάνειας της Ευβοίας καλύπτεται από δάση διαφόρων ειδών. Σύμφωνα με τις πρόσφατες λεπτομερείς δορυφορικές καταγραφές η πυρκαγιά έκαψε το 33% αυτής της έκτασης, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο των δασών της Εύβοιας.
Ποιος όμως θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα το μαύρο της στάχτης και το μοιρολόι της μάνας γης για τους χαμένους καρπούς της.
Ο Γαβριήλ Τότσικας έκανε το θαύμα του και τιμά τα πάνω από 500.000 στρέμματα καμένου δάσους με τους ήχους από το κλαρίνο του.
Συγκεκριμένα η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με τον Ηπειρώτη κλαρινοπαίχτη Γαβριήλ Τότσικα που πέρσι τέτοια εποχή έκανε μέσα από το φαράγγι του Βίκου διαδικτυακό κάλεσμα σε φίλους του μουσικούς προκειμένου να πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση φέτος τα έδωσε όλα στην Εύβοια.
Βλέπετε για τους Ηπειρώτες το μοιρολόι είναι πηγή έκφρασης και τους συνοδεύει τόσο στις χαρές όσο και στις μεγάλες λύπες.
Ο σπαρακτικός ήχος του κλαρίνου που αντιλαλεί τόσο στο καμένο δάσος όσο και στις κατεστραμμένες περιουσίες των κατοίκων του Νησιού ακόμα και στα δεκάδες καμένα ξωκλήσια που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στα καμένα πλέον βουνά της Εύβοιας κυριολεκτικά ραγίζει καρδιές σε έναν ξεχωριστό μουσικό και αυθόρμητο τρόπο απόδοσης φόρου τιμής για αυτήν την τεράστια καταστροφή.


Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες