Υποθαλάσσια σήραγγα Σαλαμίνας - Περάματος: Ολοκληρώνονται οι διεργασίες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 06, 2021

Υποθαλάσσια σήραγγα Σαλαμίνας - Περάματος: Ολοκληρώνονται οι διεργασίες


Ολοκληρώνεται σήμερα η δημόσια διαβούλευση για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση & εκμετάλλευση της υποθαλάσσιας Ζεύξης Σαλαμίνας - Περάματος. 

Μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα προχωρήσουν τα προεπιλεγέντα σχήματα στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τη συνέχεια του διαγωνισμού μέχρι τη συμβασιοποίηση του έργου, η οποία υπολογίζεται στις αρχές του 2023.

Να σημειωθεί ότι για το έργο έχουν προεπιλεγεί τρία σχήματα ήτοι: ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος και Vinci - ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, ενώ ο  προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ. 
 
Η ακριβής περίοδος παραχώρησης δεν έχει ακόμη καθοριστεί ενώ τα έσοδα του αναδόχου θα προέλθουν από την είσπραξη των διοδίων των χρηστών της υποθαλάσσιας σήραγγας. Το έργο της υποθαλλάσιας ζεύξης Σαλαμίνας - Περάματος, που "σέρνεται" από το 1992 και αφορά: 

-Το οδικό τμήμα σύνδεσης του Ανισόπεδου Κόμβου του Περάματος με τη Λεωφόρο Σχιστού συνολικού μήκους 4,5 χλμ, ώστε να παρακάμπτεται ο Δήμος Περάματος

- Την υποθαλάσσια ζεύξη με Οδική Σήραγγα μήκους 1 χλμ. από το Πέραμα έως το νησί του Αγίου Γεωργίου

-To οδικό τμήμα από το νησί του Αγίου Γεωργίου μέχρι το νησί της Σαλαμίνας και τις οδικές συνδέσεις με την πόλη 
 
Σήμερα με τα φέρι μποτ η σύνδεση Περάματος-Σαλαμίνας διαρκεί 15 με 20 λεπτά.
Όταν θα ολοκληρωθεί η κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας η σύνδεση Περάματος-Σαλαμίνας θα πραγματοποιείται σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Η πορθμειακή γραμμή θα παραμείνει ως εναλλακτική πιο οικονομική επιλογή.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες