Πανελλήνιες - Ελάχιστη βάση εισαγωγής - Έρχονται αλλαγές - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2021

Πανελλήνιες - Ελάχιστη βάση εισαγωγής - Έρχονται αλλαγές


Την εκτίμηση ότι ο ανασχηματισμός επισκιάστηκε από την εξέλιξη με την υπόθεση του Ευάγγελου Αποστολάκη, εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

Ο υφυπουργός Παιδείας διεμήνυσε ότι την επόμενη χρονιά θα υπάρξουν αλλαγές στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, κάνοντας λόγο για αρρυθμίες που εντοπίστηκαν σε ειδικά μαθήματα, ειδικά στις αρχιτεκτονικές σχολές. Ειδικά για την Αρχιτεκτονική Ξάνθης, όπου εισήχθησαν μόνο 10 άτομα, ο κ. Συρίγος επισήμανε ότι μόνοι τους οι υπεύθυνοι της σχολής έκαναν λάθος βάζοντας μια εξαιρετικά υψηλή ελάχιστη βάση εισαγωγής – 17,4 – στο γραμμικό σχέδιο όταν το κατάλαβαν, ζήτησαν να το αλλάξουν, αλλά είχαν παρέλθει οι σχετικές προθεσμίες.


«Στην αρχιτεκτονική Ξάνθης ήταν πρόβλημα η επιλογή της ίδιας της σχολής να έχει πολύ υψηλές βάσεις μη αντιλαμβανόμενη τις συνέπειες που θα είχε η κίνηση αυτή», υπογράμμισε. Πρόσθεσε, δε, ότι το πρόβλημα στο Μαθηματικό της Σάμου – όπου εισήχθησαν μόνο 5 φοιτητές – αφορά στο γεγονός ότι το 2019 δημιουργήθηκαν πολλές τμήματα στην ηπειρωτική χώρα, και οι φοιτητές προτιμούν να πηγαίνουν σε αυτά, παρά σε ένα νησί.














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες