Bloomberg: Πώς θα κυλήσουν οι επόμενοι 6 μήνες της πανδημίας – Τι να περιμένουμε - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2021

Bloomberg: Πώς θα κυλήσουν οι επόμενοι 6 μήνες της πανδημίας – Τι να περιμένουμε


Μόνο ευχάριστοι δεν είναι οι επόμενοι μήνες στο μέτωπο του κορονοϊού, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
«Ετοιμαστείτε για περισσότερα από όσα έχουμε υποστεί», κάπως έτσι θα κυλήσει το επόμενο 6μηνο όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού. Με αυτό το ιδιαίτερα απαισιόδοξο μήνυμα ξεκινά το δημοσίευμα του Bloomberg, αναφερόμενο στο τοπίο που διαμορφώνεται το προσεχές διάστημα.

Για την εκπαίδευση και τον εργασιακό τομέα οι προβλέψεις του πρακτορείου είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, «οι εξάρσεις θα κλείσουν σχολεία και θα ακυρώσουν μαθήματα. Oι εμβολιασμένοι τρόφιμοι οίκων ευγηρίας θα αντιμετωπίσουν ξανά τον φόβο νέων μολύνσεων. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ζυγίσουν το ρίσκο επιστροφής στο γραφείο, ενώ τα νοσοκομεία θα βρεθούν και πάλι στα όριά τους».

«Σχεδόν άπαντες είτε θα μολυνθούν, είτε θα έχουν εμβολιαστεί πρiν τελειώσει η πανδημία, συμφωνούν οι ειδικοί. Ή ακόμη θα συμβούν και τα δύο. Λίγοι, πιο άτυχοι, θα κολλήσουν πάνω από μια φορά. Η κούρσα μεταξύ των κυμάτων μετάδοσης που οδηγούν σε νέες μεταλλάξεις και της μάχης για παγκόσμιο εμβολιασμό δεν θα τελειώσει πριν ο κορoνοϊός μας αγγίξει όλους», συνεχίζει το άρθρο.

Ακόμη και με τα ποσοστά ανοσίας να αυξάνονται, θα υπάρχουν πάντοτε άνθρωποι που θα είναι ευάλωτοι απέναντι στον ιό: νεογέννητα βρέφη, άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά ακόμη και αυτοί που έκαναν το εμβόλιο, αλλά αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα. Ένας από τους βασικούς κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα είναι η εμφάνιση μιας μετάλλαξης που θα αντιστέκεται στα εμβόλια. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι…

«Θα έχουμε μπροστά μας δύσκολες και πιο εύκολες περιόδους, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια, όσο παράγουμε περισσότερα και διαφορετικά εμβόλια. Αυτό θα βοηθήσει σίγουρα. Αλλά η πρόκληση θα είναι η εξής: Πόσο μεγάλες θα είναι αυτές οι περίοδοι, ως προς την μεταξύ τους απόσταση. Δεν γνωρίζουμε. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο κορονοϊός είναι σαν μια δασική πυρκαγιά που δεν θα σταματήσει μέχρι να βρει το σύνολο του «ανθρώπινου ξύλου» που μπορεί να κάψει», περιγράφει ο Μάικλ Όστενχολμ, εκ των επιστημονικών συμβούλων του Τζο Μπάιντεν.

Άλλες, ακόμη πιο ζοφερές πιθανότητες για τους επόμενους μήνες, περιλαμβάνουν την εμφάνιση ενός νέου ιού γρίπης ή ακόμη και ενός νέου κορονοϊού που θα περάσει από τα ζώα στους ανθρώπους. «Όσο υπάρχουν στα ζώα «αποθήκες» κορονοϊού, υπάρχει ακόμη αυτή η πιθανότητα στο παρασκήνιο, δηλαδή ο κίνδυνος να εμφανιστεί ένας νέος προερχόμενος από τα ζώα, ενώ ακόμη μαχόμαστε με την Covid», υπογραμμίζει ο Κάντα Σουμπαράο, αξιωματούχος του ΠΟΥ στην Αυστραλία.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες