H Κίνα ψάχνει τα 10 πιο άσχημα κτίριά της για να τα βραβεύσει - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021

H Κίνα ψάχνει τα 10 πιο άσχημα κτίριά της για να τα βραβεύσει


Για πάνω από δέκα χρόνια, ο κινεζικός αρχιτεκτονικός ιστότοπος archy.com έχει βρει έναν εναλλακτικό τρόπο για να αποθαρρύνει τα αρχιτεκτονικά ανοσιουργήματα στην κινεζική επικράτεια. Διοργανώνει διαγωνισμό όπου ξεχωρίζουν τα χειρότερα μετά από ψηφοφορία και λειτουργούν ως παράδειγμα προς αποφυγή. Για τον φετινό διαγωνισμό έχουν προταθεί 87 κτίρια μέχρι στιγμής και ήδη κάποια έχουν ξεχωρίσει προκαλώντας μεγαλύτερο πόνο στα μάτια όσων τα αντικρίζουν.




Μια εκκλησία σε σχήμα βιολιού είναι η συμμετοχή που ξεχωρίζει και ακολουθεί ένα ξενοδοχείο στα σύνορα με τη Μογγολία σε σχήμα κούκλας που μπροστά της η κούκλα του Τσάκι είναι τρισχαριτωμένη. Πολλά ακόμα, τουλάχιστον εκκεντρικά, κτίρια διαγκωνίζονται για να μπουν στη δεκάδα και η επιλογή τους είναι πραγματικά δύσκολη υπόθεση.






Τα κίνητρα του archy για αυτόν τον διαγωνισμό δεν είναι μόνο χιουμοριστικά, αλλά συνδέονται με την ταχύτητα αναπτυσσόμενη οικοδόμηση της Κίνας. Ένας οικοδομικός οργασμός έχει καταλάβει την Κίνα απ’άκρη σ΄άκρη. Με τόσα πολλά κτίρια είναι λογικό επακόλουθο η αισθητική να μην παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε μελέτη με αποτέλεσμα να έχουμε αρχιτεκτονικά glitch σαν αυτά που θα δείτε στις galleries. 










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες