Moderna: Μονοδοσικό εμβόλιο για Κορωνοϊό και Γρίπη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2021

Moderna: Μονοδοσικό εμβόλιο για Κορωνοϊό και Γρίπη


Στη μάχη ενάντια της πανδημίας του κορονοϊού, η εταιρεία Moderna ετοιμάζει ένα μονοδοσικό εμβόλιο το οποίο θα λειτουργεί ως τρίτη, ενισχυτική δόση ενάντια στον Covid αλλά θα προφυλάσσει και από την εποχιακή γρίπη.


Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Στεφάν Μπανσέλ, «η πλατφόρμα mRNA μπορεί να δώσει λύσεις σε κάποιες από τις μεγαλύτερες υγειονομικές προκλήσεις. Από νόσους που επηρεάζουν εκατομμύρια μέχρι σπάνιες ασθένειες που αφορούν κάποιες δεκάδες ανθρώπους, έως και φάρμακα που θα προσαρμόζονται σε ατομικό επίπεδο».


Η ανακοίνωση του CEO της Moderna:

«Σήμερα ανακοινώνουμε το πρώτο βήμα για το νέο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα που αφορά το αναπνευστικό και πρόκειται για τη δημιουργία ενός μονοδοσικού εμβολίου, το οποίο θα συνδυάζει μια τρίτη δόση - booster για τoν κορονοϊό και ένα booster για την εποχική γρίπη».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλλε η Moderna στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μια τρίτη δόση εμβολίου 50 µg -δηλαδή η μισή ποσότητα απ’ ό,τι οι δυο πρώτες δόσεις- ανέβασε τα επίπεδα αντισωμάτων που δρουν κατά της μετάλλαξης Δέλτα κατά 40 φορές.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες