Καταγγελίες για ψευδή «θετικά» μοριακά και rapid test – Η «μαύρη αγορά» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2021

Καταγγελίες για ψευδή «θετικά» μοριακά και rapid test – Η «μαύρη αγορά»


Η αποκάλυψη της υπόθεσης με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας φαίνεται ότι φέρνει στο φως και άλλες αντίστοιχες υποθέσεις, αυτή τη φορά για ψευδή μοριακά (PCR) τεστ κοροναϊού και rapid test.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν καταγγελίες για ψευδή μοριακά και rapid test που εμφανίζουν θετικό αποτέλεσμα κοροναϊού προκειμένου οι κάτοχοί τους να βεβαιώνουν ότι νοσούν από τον ιό, να «γλιτώνουν» από την υποχρέωση να κάνουν το εμβόλιο και σε περίπτωση που είναι υγειονομικοί, να μην μπαίνουν σε αναστολή εργασίας (ως ανεμβολίαστοι).

Μάλιστα, υπάρχει και «τιμοκατάλογος» με τις τιμές να κυμαίνονται από 100 έως 200 ευρώ και αγοράζονται από αντιεμβολιαστές – υγειονομικούς, οι οποίοι βεβαιώνουν ψευδώς ότι έχουν νοσήσει και άρα διαθέτουν φυσική ανοσία.

Με αυτόν τον τρόπο δεν εμβολιάζονται και αποφεύγουν την αναστολή εργασίας.

Αναρρωτικές άδειες
Την ίδια στιγμή, γιατροί καταγγέλλουν ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται «επιδημία» αναρρωτικών αδειών σε υγειονομικούς (π.χ. ιλίγγους, οσφυαλγία), διότι για όσο διάστημα είναι αδειούχοι, δεν βγαίνουν σε αναστολή και ταυτόχρονα δεν εμβολιάζονται.

Επίσης, ερευνάται καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ένας υπάλληλος νοσοκομείου Δυτικής Ελλάδας πήρε ρινικό επίχρισμα ασθενούς με κοροναϊό χρησιμοποιώντας το ως δικό του. Με αυτό τον τρόπο βεβαίωνε ότι έχει φυσική ανοσία και άρα δεν χρειάζεται να κάνει το εμβόλιο προκειμένου να παραμείνει στην υπηρεσία του.


«Φάμπρικα» με πλαστά τεστ
Η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, ανέφερε πως υπάρχει οργανωμένη συμπεριφορά των αντιεμβολιαστών που ασκούν πιέσεις.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αυτά τα άτομα παίρνουν τηλέφωνο σε ιατρεία, εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιαστικές γραμμές ή δομές που έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν rapid test όπως φαρμακεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και ζητούν τηλεφωνικά να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα rapid test ή μοριακού ώστε να έχουν πιστοποιητικό νόσησης έναντι κάποια αμοιβής.


Ομολογία για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς
Στο μεταξύ, η διοικητική υπάλληλος που βρίσκεται πίσω από την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, ομολόγησε τα πάντα.

Η ίδια, στην κατάθεσή της, ομολόγησε ότι δρομολόγησε τη διαδικασία έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών για 33 πρόσωπα.

Παράλληλα, η διοικητική υπάλληλος υποστήριξε ότι δεν είχε συνεργό.

Χθες, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης παρέδωσε στον Αντεισαγγελέα Καρδίτσας όλα τα στοιχεία σχετικά με τα πλαστά πιστοποιητικά στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας. Η εισαγγελία διέταξε ποινική προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, με την έρευνα να κινείται πλέον προς κάθε κατεύθυνση.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες