Κάμερα 10.000 δολαρίων που είχε τοποθετηθεί σε φώκια και είχε χαθεί βρέθηκε τρία χρόνια μετά με μοναδικά πλάνα! - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021

Κάμερα 10.000 δολαρίων που είχε τοποθετηθεί σε φώκια και είχε χαθεί βρέθηκε τρία χρόνια μετά με μοναδικά πλάνα!


Πολλές είναι οι φορές που οι επιστήμονες χρησιμοποιούν κάμερες και τις τοποθετούν σε διάφορα ζώα για να συλλέξουν πληροφορίες για την ζωή τους.
Μία από αυτές που είχε τοποθετηθεί σε μία αρσενική γκρι φώκια τελικά χάθηκε, για να βρεθεί τρία χρόνια μετά, με έγχρωμα βίντεο 19 ωρών που είχε τραβήξει κατά την διάρκεια που έμεινε στην πλάτη της φώκιας, όπως και άλλα δεδομένα (ταχύτητα, βάθος κτλ).
Όταν έβαλαν την κάμερα στην φώκια οι επιστήμονες νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να την βρούνε εύκολα, αλλά η φώκια εξαφανίστηκε μαζί με την κάμερα και μετά από αναζήτηση ενός μήνα οι προσπάθειες ανάκτησης της εγκαταλείφτηκαν.
Η κάμερα βρέθηκε μετά από τρία χρόνια στον βυθό από ένα ψαράδικο και παραδόθηκε στους επιστήμονες δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για την ζωή μίας γκρι φώκιας. Συγκεκριμένα τα πλάνα δείχνουν την φώκια να κοιμάται στον βυθό.
Τώρα που η κάμερα βρέθηκε, θα χρησιμοποιηθεί ξανά για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς μίας θηλυκής φώκιας, στην οποία θα τοποθετηθεί με σκοπό οπότε να ανακτηθεί όταν θα επιστρέψει στην ακτή για να γεννήσει.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες