Βασίλισσα Ελισάβετ: 10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις αν τη συναντήσεις - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Οκτωβρίου 23, 2021

Βασίλισσα Ελισάβετ: 10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις αν τη συναντήσεις


Το πρωτόκολλο είναι πάνω απ' όλα και αλίμονο σε κάποιον που θα το παραβεί.

Όλοι γνωρίζουμε αυτό το νευρικό συναίσθημα που νιώθουμε όταν συναντάμε κάποιο εξαιρετικά σημαντικό άνθρωπο (στα δικά μας μάτια), όπως το αφεντικό μας ή ένα αγαπημένο μας διάσημο πρόσωπο. Θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση, να σε προσέχουν και να σε θυμούνται - όχι για τη νευρικότητά και την αμηχανία που σε διακατέχει- αλλά για την προσωπικότητά σου, αυτό έχει σημασία!

Αν αγχώνεσαι και μόνο στη σκέψη ότι θα συναντήσεις έναν άνθρωπο που θαυμάζεις, φαντάσου πώς θα ένιωθες αν συναντούσες την Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β -μια γυναίκα που γεννήθηκε με τέτοια τεράστια δύναμη το πρόσωπό της-.

6 φορές που η βασίλισσα Ελισάβετ ανησύχησε το κοινό αλλά τελικά όλα πήγαν καλά
Πώς θα ένιωθες αν την είχες μπροστά σου και -αλήθεια- ξέρεις ποιο είναι το πρωτόκολλο που θα πρέπει ν΄ακολουθήσεις; Όλοι γνωρίζουν πως οι συνήθεις κοινωνικές χειρονομίες όπως μια χειραψία, ένας φιλικός χαιρετισμός ή ένα χαμόγελο, μπορούν να ερμηνευτούν ως σημαντικές παραβιάσεις των εθιμοτυπικών διαδικασιών μπροστά στη βασίλισσα, κάτι που γνωρίζουν όλοι, ακόμη και οι αρχηγοί πολλών κρατών ανά τον κόσμο. 


Και ενώ ο επίσημος ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας μας καθησυχάζει ότι «δεν υπάρχουν υποχρεωτικοί κώδικες συμπεριφοράς όταν συναντάμε τη βασίλισσα ή άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας», όποιος έχει διαβάσει έστω και ένα βρετανικό ταμπλόιντ γνωρίζει ότι υπάρχουν ορισμένα παραδοσιακά έθιμα που αναμένεται να τηρήσει κανείς όταν βρεθεί μπροστά από κάποιο μέλος που υπηρετεί το Στέμμα.

Για να ξέρεις λοιπόν τι πρέπει να κάνεις (και τι να μην κάνεις) όταν και αν θα συναντήσεις τη βασίλισσα, εδώ είναι μερικά κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγεις:

1.Το να προσπαθείς να αγγίξεις τη βασίλισσα είναι κάτι που απαγορεύεται
Κατά την παράδοση, η θέση και η δύναμη της βασίλισσας την κάνουν κυριολεκτικά «απρόσιτη». Σύμφωνα με το CNN, δεν πρέπει ποτέ να επιχειρήσεις να αγγίξεις τη βασίλισσα, εκτός εάν εκείνη ξεκινήσει την επαφή. Και στην περίπτωση που επιλέξει να σε αφήσει να την αγγίξεις, το περισσότερο που θα κάνει είναι να απλώσει το χέρι της για μια ευγενική χειραψία.

2. Θυμήσου να στέκεσαι όρθια όταν η βασίλισσα μπαίνει στο δωμάτιο
Ένα κοινό που συνδέει πολλούς κανόνες της βασιλικής εθιμοτυπίας είναι το εξής: να δίνεις πάντα προσοχή στη βασίλισσα. Εάν βρίσκεσαι σε μια εκδήλωση όπου αναμένεται η βασίλισσα, αυτό σημαίνει ότι γνωρίζεις για την παρουσία της και αποδέχεσαι τους όρους που ορίζει το πρωτόκολλο. Αν είσαι ήδη όρθια, θα πρέπει να κρατάς τα χέρια σου στο πλάι και έξω από τις τσέπες. Θεωρείται αγενές, ακόμη και σκανδαλώδες να σε βλέπουν με τα χέρια στις τσέπες σε βασιλικές εκδηλώσεις, ακόμα κι αν είσαι ο ίδιος ο βασιλιάς.

3. Κοίτα τη βασίλισσα αν πλησιάζει κοντά σου
Εάν έχεις την τύχη να σε πλησιάσει η βασίλισσα, ετοιμάσου να της δώσεις την πλήρη προσοχή σου: σύμφωνα με το Independent, το να δείχνεις αποσπασμένη ή απρόσεκτη γύρω από τη βασίλισσα είναι πράγματι μια κακή στάση. Πρέπει να έχεις οπτική επαφή μαζί της για να καταλάβει ότι την προσέχεις.

4. Θυμήσου να απευθύνεσαι με τον σωστό τρόπο στη βασίλισσα
Πριν ξεκινήσεις για το ραντεβού σου με τη βασίλισσα, φρόντισε να ενημερωθείς για τους βασιλικούς τίτλους. Δεν μπορείς να προσφωνήσει τη βασίλισσα με όποιον τίτλο θες. Και είναι περιττό να πούμε ότι δεν πρέπει ποτέ κανείς να την προσφωνεί απλώς με το μικρό της όνομα.

5. Δεν πρέπει να ξεκινήσεις πρώτη την κουβέντα μαζί της
Όλοι γνωρίζουμε ότι η πρώτη κίνηση σε μια κουβέντα δεν δείχνει μόνο εμπιστοσύνη, αλλά είναι ένας σίγουρος τρόπος για να οικοδομήσεις την προβολή και τη φήμη σου. Αν το ίδιο νομίζεις πως μπορείς να κάνεις με τη βασίλισσα, αυταπατάσαι. Όταν συναντάς τη βασίλισσα, σκέψου πως δεν είναι η φίλη σου. Σύμφωνα με το Insider, δεν πρέπει ποτέ κανείς να τηλεφωνήσει στη βασίλισσα, ούτε να ξεκινήσει μια συζήτηση μαζί της. Όπως σε όλους τους άλλους τομείς της ζωής της, η βασίλισσα παίρνει πάντα εκείνη την πρωτοβουλία. Και δεν είναι τυχαίο που όλοι οι royal experts λένε το ίδιο πράγμα: «Οι βασιλείς ξεκινούν πάντα εκείνοι τη συνομιλία. Θα παρατηρήσεις ότι την ξεκινούν, ώστε να μπορούν να ελέγχουν την ώρα. Πρέπει έχουν τον έλεγχο».

6. Μην ξεχάσεις να φέρεις ένα δώρο για να δείξεις τον σεβασμό σου προς το πρόσωπό της 
Το να είσαι προσκεκλημένη να συναντήσεις τη βασίλισσα είναι μια πολύ μεγάλη τιμή. Έτσι, σύμφωνα με τη Mirror, κατά παράδοση, πρέπει να δείξεις τον σεβασμό σου προς το πρόσωπό της φέρνοντας ένα δώρο. Και αυτό εγείρει ένα προφανές ερώτημα: τι δώρο μπορείς να  κανείς στη γυναίκα που έχει όλα όσα χρειάζεται; Ό,τι κι αν είναι, σύμφωνα με το CNN, πρέπει να είναι «κατάλληλο για την περίσταση». Η Mirror συνιστά πως το καλύτερο δώρο  είναι αυτό που αντικατοπτρίζει τον πολιτισμό ή τη χώρα του ανθρώπου που τα δωρίζει. 

7. Μην αρχίσεις να τρως πριν ξεκινήσει πρώτη εκείνη το γεύμα της
Το φαγητό με τη βασιλική οικογένεια περιλαμβάνει ένα ακόμη σύνολο σύνθετων παραδόσεων και κώδικων συμπεριφοράς. Το πού θα κάτσει κάποιος, τι θα φάει και πώς θα σερβιριστεί, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ακόμη και τα πιρούνια, τα μαχαίρια και τα κουτάλια που θα χρησιμοποιήσεις σ΄ενα γεύμα με τη βασίλισσα είναι συνήθως πολλά περισσότερα απ΄όσα θα χρησιμοποιούσες στο σπίτι. Και φυσικά περιμένεις να βγάλεις πρώτα λόγο και να κάνει τις απαραίτητες συνομιλίες της πριν ξεκινήσεις να φας.

Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο πεινασμένη είσαι, θα πρέπει ν' αντισταθείς στην επιθυμία να δοκιμάσεις το φαγητό που βρίσκεται σερβιρισμένο μπροστά σου, πριν η ίδια ξεκινήσει να τρώει. Και να θυμάσαι: μόλις τελειώσει το γεύμα της, είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να τελειώσει... για όλους.

8. Το να περπατάς μπροστά στη βασίλισσα είναι ανεπίτρεπτο
Όσον αφορά τα βασιλικά γεγονότα, η κατάταξη είναι το παν, και όλοι κατατάσσονται ...κάτω από τη βασίλισσα. Έτσι, όλα σχετικά με τη συμπεριφορά σου γύρω από τη βασίλισσα πρέπει να καθοδηγούνται από μια κεντρική αρχή: είναι πιο σημαντική από εσένα!  Για παράδειγμα, σύμφωνα με το Newsweek, η βασίλισσα είναι πάντα η πρώτη στη σειρά σε κάθε πομπή στην οποία εμφανίζεται και πάντα περπατά μπροστά από όλους - συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειάς της - όταν μπαίνει σε ένα δωμάτιο. Ακόμη και ο αείμνηστος σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, ήταν υποχρεωμένος από την παράδοση να περπατά δύο βήματα πίσω της, καθ' όλη τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους. Αυτό σημαίνει ότι το να περπατάς μπροστά της, έστω και ακούσια, είναι ένα σοβαρό λάθος.

9. Η καθυστέρηση δε συγχωρείται
Ακολουθεί ένας άλλος σημαντικός κανόνας που πρέπει να έχεις κατά νου όταν σχεδιάζεις να συναντήσεις τη βασίλισσα: στις βασιλικές εκδηλώσεις, δεν υπάρχει «θα καθυστερήσω για λίγο» ή το «ακαδημαϊκό τέταρτο». Είναι ξεκάθαρος κανόνας για όλους ότι πρέπει να φτάσουν πριν από τη βασίλισσα. Εν ολίγοις, περιμένεις τη βασίλισσα, δεν την κάνεις ποτέ να σε περιμένει. 

10.Μην προσπαθήσεις να τραβήξεις μια selfie με τη βασίλισσα - ποτέ!
Ναι, αν συναντήσεις τη βασίλισσα θα θέλεις όσο τίποτ' άλλο να βγάλεις μια φωτογραφία μαζί της. Μάλλον αυτή τη σκέψη να πρέπει να την βγάλεις από το μυαλό σου. Λυπούμαστε που σε απογοητεύσουμε, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Σύμφωνα με το BBC, οι ανεπίσημες φωτογραφίες απαγορεύονται ρητά στα βασιλικά ανάκτορα. Και σε άλλες βασιλικές εκδηλώσεις, μπορεί να ζητηθεί από τους επισκέπτες να αφήσουν τα τηλέφωνά τους στο σπίτι ή να τα κρατήσουν απενεργοποιημένα, σύμφωνα με το The National News.

Αλλά αν πρέπει οπωσδήποτε να τραβήξεις μια selfie για να θυμάσαι την επίσκεψή σου, να είσαι διακριτική (και όχι κοντά στη βασίλισσα). «Οποιεσδήποτε φωτογραφίες τραβήχτηκαν για να σηματοδοτήσουν την περίσταση θα πρέπει να ληφθούν έξω από την πύλη πριν ξεκινήσει η εκδήλωση», λένε οι royal expert. Και, όπως σημειώνουν οι The National News, το να κάνεις tweet την ίδια στιγμή της επίσκεψή σου  στη βασίλισσα, θεωρείται εξαιρετικά αγενές.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες