Προκριματικά Μουντιάλ: Η Εθνική με τη Γεωργία σήμερα στις 7.00 μμ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Οκτωβρίου 09, 2021

Προκριματικά Μουντιάλ: Η Εθνική με τη Γεωργία σήμερα στις 7.00 μμ


Ακόμη μια ευκαιρία έχει η Εθνική ομάδα για να παραμείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022. Η Γαλανόλευκη μετά τη μεγάλη νίκη επί της Σουηδίας στο ΟΑΚΑ αναθάρρησε και ελπίζει στο... θαύμα. Θα πρέπει όμως να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο σήμερα (9/10, 19.00, OPEN) στο Μπατούμι απέναντι στη Γεωργία, που στην πρεμιέρα των ομίλων έκανε τη ζημιά στην ομάδα του Τζον Φαν 'τ Σχιπ αποσπώντας ισοπαλία (1-1) στο ΟΑΚΑ (ο μοναδικός βαθμός που έχει στον όμιλο). Η κρίσιμη αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το OPEN και σε live streaming από το ethnos.gr μέσω του OPEN.


Φορμαρισμένοι παίκτες
Το θετικό για τον Ολλανδό ομοσπονδιακό τεχνικό είναι πως η ψυχολόγια και η αυτοπεποίθηση της ομάδας βρίσκεται σε καλό επίπεδο, ενώ έχει κι αρκετούς παίκτες σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Ο Βλαχοδήμος τα πηγαίνει περίφημα με την Μπενφίκα, όπως και ο Αθανασιάδης που έκανε το «μπαμ» με τη Σερίφ, ο Μαυροπάνος κάνει τρομερή σεζόν με τη Στουτγάρδη, ο Τσιμίκας διάγει τις καλύτερες ημέρες του στο Λίβερπουλ, ο Μπακασέτας ηγείται της Τραμπζονσπόρ, ο Πέλκας είναι σημαντικός για τη Φενέρ, ο Τζόλης έχει κάνει εκρηκτική εκκίνηση με τη Νόριτς κι ο Δουβίκας έχει αρχίσει εξαιρετικά την παρουσία του στο ολλανδικό πρωτάθλημα με την Αλκμάαρ, ενώ και εντός συνόρων έχουν πολύ καλή παρουσία ο Μασούρας, ο Τζαβέλλας, ο Μπουχαλάκης, ακόμη κι ο Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος προέρχεται από δύο πολύ καλές παρουσίες ως βασικός με τον Παναθηναϊκό.


Βεβαίως, είναι σημαντικές οι απώλειες του Ζέκα και του Κυριάκου Παπαδόπουλου που τραυματίστηκαν και τέθηκαν νοκ άουτ, αλλά το ευχάριστο είναι πως στην παρούσα φάση η ελληνική ομάδα έχει πληθώρα λύσεων σχεδόν σε όλες τις θέσεις.


Η πιθανή ενδεκάδα
Ο Φαν 'τ Σχιπ είδε τον Τάσο Δουβίκα να μπαίνει κανονικά στο πρόγραμμα και οδεύει προς το ματς δίχως άλλα προβλήματα. Μάλιστα φαίνεται ότι θα επιλέξει ξανά τακτική με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και επιθετικογενή μπακ προκειμένου να δημιουργήσει ρήγματα απ' τα πλάγια προκειμένου να διασπάσει την άμυνα των Γεωργιανών. Ο Βλαχοδήμος είναι ο επικρατέστερος για το τέρμα, οι Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος και Τζαβέλλας για τις θέσεις των στόπερ και οι Τσιμίκας, Ανδρούτσος για τις πτέρυγες. Στον κεντρικό άξονα προβάδισμα έχει ο Μπουχαλάκης και θέση διεκδικεί ο Αλεξανδρόπουλος, ενώ βέβαιη θεωρείται η παρουσία του Μπακασέτα και στην επίθεση θα παίξουν ο Μασούρας κι ένας εκ των Δουβίκα ή Παυλίδη.

Φαν 'τ Σχιπ: «Είμαστε καλά»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έκρυψε την αισιοδοξία για τη νίκη λέγοντας ότι: «Τα πράγματα στην ομάδα είναι καλά. Είχαμε μία καλή εβδομάδα. Είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε, προπονηθήκαμε καλά και ξέρουμε πως θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι από αυτό με τη Σουηδία. Με τη Γεωργία είχαμε προβλήματα στο προηγούμενο παιχνίδι και πρέπει να πάμε πιο καλά. Να είμαστε καλύτεροι. Είμαστε καλά πνευματικά και σωματικά και ανυπομονούμε για το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε στο τοπ της απόδοσής μας. Είμαι πεποισμένος πως θα καταφέρουμε το καλό αποτέλεσμα. Μπορούμε. Πρέπει να το πιστέψουμε. Όπως λειτουργεί αυτή η ομάδα μπορεί να το κάνει. Έχει δείξει πως εξελίσσεται παρότι έχει σκαμπανεβάσματα».  

Στο άλλο ματς του ομίλου η Σουηδία υποδέχεται το Κόσοβο και είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Κάτι που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη της Ελλάδας για  δική της νίκη στη Γεωργία προκειμένου να παραμείνει σε απόσταση τριών βαθμών απ' τους Σκανδιναβούς. Η Ισπανία, που προπορεύεται στη βαθμολογία έχοντας όμως δύο ματς περισσότερα και +7 βαθμούς, έχει ρεπό.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες