Τερματοφύλακας ετών 88 σε ομάδα της Ουαλίας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 08, 2021

Τερματοφύλακας ετών 88 σε ομάδα της Ουαλίας


Ο 88χρονος Άλαν Κάμσελ αποδεικνύει στην πράξη τη φράση «Η γήρανση δεν είναι χαμένη νιότη, αλλά ένα νέο στάδιο ευκαιριών και δύναμης». Ο «σούπερ παππούς» ρίχνει σκληρές προκλήσεις εναντίον των νεαρών ποδοσφαιριστών στο Λαντούντο. Ο Κάμσελ παίζει ως τερματοφύλακας και δεν διστάζει καθόλου πριν κάνει ένα άλμα. Ο γεμάτος ενέργεια παππούς παίζει σε μια τοπική ποδοσφαιρική ομάδα που ονομάζεται Penrhyn Bay Stollers FC, με εγγόνια των αρχικών συμπαικτών του. Μιλώντας στο «BBC», εξέφρασε την ευτυχία και τον ενθουσιασμό του για το παιχνίδι, το οποίο υπηρετεί τα τελευταία 48 χρόνια.


Είπε, «Δεν ξεκίνησα παρά μέχρι που πάτησα τα 40 μου. Ξέρετε, όταν ξεκίνησα, ήμουν αρκετά γρήγορος για να πετύχω γκολ. Αλλά καθώς μεγαλώνει κανείς, του κόβετε η ανάσα και παραμένει εκεί που βρίσκεται για να ξεκουραστεί λιγάκι και οι ανάγκες αυτές διαρκούν όλο και περισσότερο μέχρι που αντιλαμβάνεσαι πως δεν μπορείς να συνεχίσεις».

Ο Κάμσελ είναι δημοφιλής στους ντόπιους επειδή παίζει σε αυτήν την ηλικία. Αγωνίζεται με τα εγγόνια μερικών από τους παλιούς του φίλους. «Ξεκίνησα με μια ομάδα ανδρών και με τα χρόνια, είτε προχώρησαν είτε έφυγαν, είτε μεγάλωσαν και ήταν οι γιοι τους, μετά τα εγγόνια τους» συνέχισε να διηγείται στο «BBC».

Είπε επίσης ότι όταν ήταν 80 ετών έπαιζε με νέους ηλικίας περίπου 30. Συγκεκριμένα, είναι ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής της Μεγάλης Βρετανίας που εξακολουθεί να απολαμβάνει το παιχνίδι και αντιμετωπίζει μια δύσκολη πρόκληση απέναντι σε ανθρώπους μερικές φορές ακόμη και κάτω από τη μισή ηλικία του. Ωστόσο, λόγω των γηρατειών, ο Κάμσελ δεν είναι τόσο καλός όσο παλιά. Αλλά ακόμα και σε αυτή την ηλικία, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να δώσει μια καλή παράσταση. Ο Κάμσελ δήλωσε χαρούμενος που παίζει στο γήπεδο και ότι δεν νοιάζεται για τους περιορισμούς που έχει φέρει το γήρας στη ζωή του. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, τόνισε επίσης ότι ναι μεν είναι αργός, αλλά είναι και… άτρωτος, «βουτάω. Και λοιπόν; Είναι απλά διασκεδαστικό».











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες