Ισχυρή κακοκαιρία με πολλές βροχές προ των πυλών - Πότε και πού θα χτυπήσει - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021

Ισχυρή κακοκαιρία με πολλές βροχές προ των πυλών - Πότε και πού θα χτυπήσει


Μπαίνει για τα καλά το φθινόπωρο αυτήν την εβδομάδα, καθώς ισχυρή κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών, με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να «χτυπά καμπανάκι» για μεγάλα ύψη βροχής.

Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει απότομα από το βράδυ της Τετάρτης και έπειτα, ενώ οι βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι τόσο έντονες που δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν πολλά και σημαντικά προβλήματα.

Παράλληλα, η πτώση της θερμοκρασίας - η οποία είναι ήδη αισθητή τις πρώτες πρωινές ώρες - θα συνεχιστεί στη βόρεια Ελλάδα. Θα αναπτυχθούν ακόμη ισχυροί βορειάδες έως και 7 μποφόρ που θα μεταφέρουν στη χώρα μας την ψυχρή μάζα.

Ο καιρός της Δευτέρας
Προς το παρόν, πάντως, ο καιρός της Δευτέρας θα είναι αίθριος. Οι κατά τόπους συννεφιές αναμένεται να διαλυθούν ενώ στις περισσότερες περιοχές θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια. Εξαιρείται η Βόρεια Κρήτη, στην οποία οι συννεφιές θα επιμείνουν λίγο περισσότερο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες