Με μανία χτυπά την Κέρκυρα η κακοκαιρία «Αθηνά» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021

Με μανία χτυπά την Κέρκυρα η κακοκαιρία «Αθηνά»


Με μανία χτυπά την Κέρκυρα η κακοκαιρία «Αθηνά» με κύριο χαρακτηριστικό τους μεγάλους όγκους βροχής, αλλά και τους ισχυρούς ανέμους – Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια
Πολλά είναι τα σημεία της Κέρκυρα που έχουν δεχθεί μεγάλους όγκους νερού από τη σφοδρή βροχόπτωση που έφερε η κακοκαιρία «ΑΘηνά» στο Βόρειο Ιόνιο και που ήδη πλήττει την Κέρκυρα από το βράδυ της Τετάρτης.
Πλημμυρισμένοι δρόμοι και κλήσεις στην Πυροσβεστική για κατολισθήσεις (Καρουμπάτικα), απάντληση υδάτων κ.α., είναι μερικά από τα προβλήματα που έχουν προκληθεί μέχρι στιγμής σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr.
Πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και είναι οι συνήθεις “ύποπτοι” όπως στο προάστιο του Ποταμού, η περιοχή της Σπηλιάς, του αεροδρομίου κ.α.. Τα ανοικτού τύπου πλοία έχουν δέσει στο λιμάνι, ενώ χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος καθώς οι ένταση των ανέμων στα νησιά αυτά του Ιονίου ξεπερνούν τα 7 Μποφόρ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί στις Υπηρεσίες τόσο της Πολιτικής Προστασίας όσο και της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής σοβαρά συμβάντα, ούτε έχει αναφερθεί έως ώρας (09:41) διακοπή ρεύματος.


Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και της Λευκίμμης τα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κανονικά διεξάγονται έως αυτή την ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου. Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Κέρκυρας οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή στο Ιόνιο είναι νοτιοανατολικοί και αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.

Κλειστές θα μείνουν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα και στους Παξούς, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, ενώ μέσω μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Κέρκυρας και των Παξών το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απέστειλε επείγουσα προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, προτρέποντας τους κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες