Ιταλία: Η εγγονή του Μουσολίνι με τις περισσότερες ψήφους στις δημοτικές εκλογές της Ρώμης - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2021

Ιταλία: Η εγγονή του Μουσολίνι με τις περισσότερες ψήφους στις δημοτικές εκλογές της Ρώμης

Φωτογραφία video grab

Τις περισσότερες ψήφους στις δημοτικές εκλογές της Ρώμης, συγκέντρωσε η 47χρονη Ρακέλε Μουσολίνι η εγγονή του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.
Πιο αναλυτικά, πήρε ψήφους από 6.522 κατοίκους της Ρώμης. Πρόκειται για την κόρη του Ρομάνο Μουσολίνι, μουσικού και γιου του «Ντούτσε», και αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα με το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας.
Πολλοί χρήστες του διαδικτύου εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί σε άλλες χώρες.
«Το επώνυμό μου δεν έχει σχέση με την εκλογική μου επιτυχία. Έχω και πολλές αριστερές φίλες και μία ξέρω με βεβαιότητα ότι με ψήφισε», δήλωσε η Μουσολίνι στην εφημερίδα La Repubblica. Πρόκειται, πάντως, για την δεύτερη θητεία της Ρακέλε στο δημοτικό συμβούλιο της Αιώνιας Πόλης.
Σε ό,τι αφορά τον φασισμό, η Ρακέλε Μουσολίνι αρνείται να εκφράσει συγκεκριμένη άποψη, διότι «θα έπρεπε να γίνει μια συζήτηση διάρκειας τουλάχιστο ενός εικοσιτετραώρου», αλλά σε σχετική ερώτηση της La Repubblica, απαντά ότι «δεν έχει κάνει ποτέ στην ζωή της φασιστικό χαιρετισμό».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες