Ακραία καιρικά φαινόμενα: Τι ασφάλιση αυτοκινήτου με καλύπτει; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Οκτωβρίου 17, 2021

Ακραία καιρικά φαινόμενα: Τι ασφάλιση αυτοκινήτου με καλύπτει;


Τις πληγές τις μετράει η Αττική, και πολλές άλλες περιοχές της χώρας, μετά το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» μετατρέποντας πολλούς δρόμους σε ποτάμια. Αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν ή και παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν τον δικό τους αγώνα για την αποφυγή των χειρότερων.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό που πολλές φορές καθιστά αναπόφευκτη την πρόκληση ζημιών σε ΙΧ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις θωρακισμένοι είναι οι οδηγοί που έχουν στο ασφαλιστήριό τους την προαιρετική κάλυψη των φυσικών φαινομένων.

Τι περιλαμβάνει αυτή;
Μέσω αυτής θα αποζημιωθούν οι υλικές ζημιές που θα προκληθούν από έντονα καιρικά φαινόμενα όπως είναι η πλημμύρα/καταιγίδα, το χιόνι ή χαλάζι, η ανεμοθύελλα, ο σεισμός, η κατολίσθηση, η έκρηξη ηφαιστείου, η λαίλαπα, το τσουνάμι και η καθίζηση.


Ποιες είναι οι εξαιρέσεις
Από την άλλη, η κάλυψη ενδέχεται να μην περιλαμβάνει όλες τις ζημιές από φυσικές καταστροφές. Κάποιες από τις χαρακτηριστικότερες εξαιρέσεις είναι οι εξής:

– Θραύση κρυστάλλων
– Ζημιές σε όχημα που βρισκόταν σε υπόγειο πάρκινγκ
– Βλάβες στα ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικό συστήματα από παγετό
– Σε ορισμένες εταιρείες, οι ζημιές από χαλάζι δεν περιλαμβάνονται στην ασφάλιση – φυσικών φαινομένων

Επομένως, όσοι επιθυμούν να είναι καλυμμένοι και στις παραπάνω «εξαιρούμενες» περιπτώσεις, καλούνται να τις ζητήσουν από την ασφαλιστική τους εταιρεία.


Πώς διεκδικώ αποζημίωση;
Εφόσον έχετε κάλυψη για φυσικά φαινόμενα και το ΙΧ σας έχει υποστεί σχετικές ζημιές, πρέπει να καλέσετε τη φροντίδα ατυχήματος ώστε να γίνει η καταγραφή του περιστατικού.

Παράλληλα, καλό είναι να παραλάβετε από την Ε.Μ.Υ. δελτίο καιρικών φαινομένων που θα αφορά την ώρα και την περιοχή που επλήγη από την κακοκαιρία. Στη συνέχεια πρέπει να καταθέσετε το δελτίο στην ασφαλιστική σας εταιρεία.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες