Θέλει ο Τζορτζ Κλούνεϊ να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2021

Θέλει ο Τζορτζ Κλούνεϊ να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ;

ΑP Photo

Η σύνδεση του Τζορτζ Κλούνεϊ με την πολιτική και πιο συγκεκριμένα με το Δημοκρατικό κόμμα στις ΗΠΑ δεν είναι μια καινούργια συζήτηση.
Έντονα πολιτικοποιημένος, σχεδόν από την αρχή της καριέρας του, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης δεν έκρυψε ποτέ τα φρονήματά του, τόσο στις ταινίες του όσο και στην πράξη: Ο ακτιβισμός και η πολιτική του παρέμβαση σε εσωτερικά και εξωτερικά ζητήματα τον έχουν κάνει μια από τις πιο σταθερές δημόσιες φωνές στις ΗΠΑ τόσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και για τις εσωτερικές πολιτικές της χώρας του.
Ο Κλούνεϊ ασχολείται ενεργά με τη γενοκτονία στο Νταρφούρ, έχει μιλήσει κατ' επανάληψη για τον πόλεμο σε Ιράκ και το Αφγανιστάν, έχει στηρίξει στον Ομπάμα και έχει ασκήσει δημόσια κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, έχει παρέμβει για την παγκόσμια προσφυγική κρίση και υπέρ του κινήματος #BlackLivesMatter.
Και όλα αυτά τα έχει κάνει όχι ένας ακόμη «ωραίος» του κινηματογράφου, αλλά με σοβαρότητα, γνώση και πολιτική κρίση.
Στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία κατά την οποία τα ποσοστά των Δημοκρατικών έχουν αρχίσει να πέφτουν και ο Τζο Μπάιντεν -και λόγω ηλικίας- πιέζεται για μια διάδοχη κατάσταση, η κουβέντα έχει ανάψει και πάλι: Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ανοιχτά ότι ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα ήταν η ιδανική επιλογή των Δημοκρατικών για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και τις εκλογές του 2024.
Τι απαντά, όμως, ο ίδιος;
Ο ίδιος ο Κλούνεϊ βρίσκεται στο Λονδίνο, για την επίσημη πρεμιέρα της νέας του ταινίας «The Tender Bar», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Μπεν Αφλεκ. Καλεσμένος στο BBC και στην εκπομπή του Άντριου Μαρ, ο Κλούνεϊ ρωτήθηκε ευθέως για τις προθέσεις του και δεν δίστασε να απαντήσει:
«Οχι, δε θα κατέβω στις εκλογές. Γιατί επιθυμώ να απολαύσω την όμοφη ζωή που μου απομένει».
«Μόλις έγινα 60 χρονών. Και αυτά τα γενέθλια πυροδότησαν μία συζήτηση με τη σύζυγό μου. Δουλεύουμε πάρα πολύ. Πρέπει όμως να δούμε την μεγάλη εικόνα: αυτά είναι τα χρυσά μας χρόνια. Σε δύο δεκαετίες γίνομαι 80. Δεν έχει σημασία αν προσέχεις τον εαυτό σου, αν γυμνάζεσαι. Το 80 είναι ένα πραγματικό νούμερο. Οπότε θέλω να απολαύσω αυτά τα 20 χρόνια, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες