Πρωτοφανές: Κλείνει το ΑΤ Ομονοίας λόγω έλλειψης… προσωπικού - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021

Πρωτοφανές: Κλείνει το ΑΤ Ομονοίας λόγω έλλειψης… προσωπικού


ΑΤ Ομονοίας: Όπως αναφέρουν έμπειροι αστυνομικοί πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση
Ένα από τα σημαντικότερα αστυνομικά τμήματα του κέντρου της Αθήνας κλείνει λόγω έλλειψης… προσωπικού!
Συγκεριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», oι πολίτες που θα μεταβαίνουν στο ΑΤ Ομονοίας προκειμένου να καταγγείλουν παράνομες πράξεις θα βρίσκονται (και πιθανότατα για αρκετές ημέρες ακόμα) μπροστά σε κλειδωμένη πόρτα ή στην καλύτερη περίπτωση σε μια πινακίδα, με σφραγίδα της ΕΛ.ΑΣ., του τύπου «συγγνώμη λείπουμε».

Πρόκειται, όπως αναφέρουν έμπειροι αστυνομικοί, για μια πρωτοφανή κατάσταση, απόρροια της διαχρονικής υποστελέχωσής του αλλά και της παράλληλης απασχόλησης χιλιάδων αστυνομικών σε διάφορες άλλες υπηρεσίες αλλά και φρουρήσεις. Πρόκειται για ένα «αγκάθι» στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο έχουν θέσει ως στόχο να εξαλείψουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου.

Στο έγγραφο, λοιπόν, που συνέταξε ο διοικητής του ΑΤ Ομονοίας – και αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» – με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου και τίτλο «ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΑ 1/10/2021» μνημονεύονται τα εξής… αμίμητα: «Σε συνέχεια (σ.σ. με τη μορφή προειδοποίησης) εγγράφου που σας είχαμε αποστείλει στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 σας αναφέρουμε ότι η υπηρεσία μας αδυνατεί να διαθέσει έναν αστυνομικό στο υπουργείο Υγείας σε ωράριο 8.00-16.00, έναν βαθμοφόρο στο υπουργείο Οικονομικών, αρμοδιότητας Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως, σε ωράριο 06.00-14.00, έναν βαθμοφόρο και έναν αστυνομικό στο Ισλαμικό Τέμενος, αρμοδιότητας Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού, σε ωράριο 6.00-14.00, έναν αστυνομικό στο Εφετείο Αθηνών (Πταισματοδικείο-Ειρηνοδικείο) σε ωράριο 22.00-6.00 και δύο αστυνομικούς στα μεικτά οχήματα ελέγχου Covid-19 σε ωράριο 6.00-14.00 και 18.00-2.00 σε Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού και Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών αντίστοιχα».


Για να ακολουθήσει η κάτωθι εντυπωσιακή αναφορά-ενημέρωση προς τις κεντρικές υπηρεσίες: «Τα γραφεία της υπηρεσίας μας θα παραμείνουν κλειστά καθόσον όλοι οι αστυνομικοί διευθυντές διατίθενται σε εξωτερικές υπηρεσίες».

Το έγγραφο αυτό ουσιαστικά αποτυπώνει την αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., στα τμήματα του λεκανοπεδίου υπηρετούν 5.000 λιγότεροι αστυνομικοί από την προβλεπόμενη οργανική τους δύναμη. Βάσει αναφορών των συνδικαλιστικών οργάνων, δε, «στα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας λειτουργούν με ποσοστό κάτω του 40%-70% της οργανικής-προβλεπόμενης δύναμης. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε άλλο αστυνομικό τμήμα με 52 άτομα παρόντες είναι 18».
Βάρδιες.

Ακόμη, βάσει πρόσφατης ενημέρωσης προς τη λεωφόρο Κατεχάκη, στην περιοχή της Αθήνας (γύρω από το κέντρο της πόλης) τις βραδινές ώρες παραμένουν ανοιχτά μόνον δύο-τρία τμήματα ασφαλείας από τα συνολικά 19 που λειτουργούν την ημέρα. Ομως, στην περίπτωση της Ομονοίας είναι η πρώτη φορά που τμήμα δηλώνει ότι θα κλείσει όλο το 24ωρο και ίσως επ’ αόριστον! Η εξέλιξη αυτή, πάντως, αποδίδεται και στην παράλληλη δράση πολλών αστυνομικών υπηρεσιών με παρεμφερές έργο στην ίδια περιοχή (Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών, ΟΠΚΕ, Αμεση Δράση, Ομάδα ΔΙΑΣ κ.λπ.), τη στιγμή που τα αστυνομικά τμήματα αποψιλώνονται. Προ μερικών ημερών ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την «επιστράτευση» 1.026 ενστόλων για την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων της Αττικής.

Από αυτούς, οι 306 είναι νέοι αστυνομικοί που αποφοιτούν από τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι υπόλοιποι 720 δόκιμοι. Ακόμη, από την 1η Νοεμβρίου θα περιπολούν τις βραδινές ώρες 160 περιπολικά (από 60 που είναι σήμερα), εκ των οποίων 60 της Αμεσης Δράσης και 100 των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες