Παγκόσμια ανησυχία: Εντοπίστηκε άγνωστος μολυσματικός ιός στην Ιαπωνία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2021

Παγκόσμια ανησυχία: Εντοπίστηκε άγνωστος μολυσματικός ιός στην Ιαπωνία


Επιστήμονες βρίσκονται μπροστά σε ένα νέο μολυσματικό ιό, τον οποίο ονόμασαν Yezo.

Το 2019 ένας 41χρονος στο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας εισήχθη στο νοσοκομείο με πυρετό και πόνο στο πόδι, μετά από δάγκωμα τσιμπουριού κατά τη διάρκεια μιας βόλτας μέσα σε δάσος.

Το Πανεπιστήμιο του Χοκάιντο και ερευνητές ανέλυσαν δείγματα αίματος του ασθενούς και ανακάλυψε πως ο ιός σχετίζεται στενότερα με τον ιό Σουλίνα και τον ιό Τάμντι, που βρέθηκαν στη Ρουμανία και το Ουζμπεκιστάν, αντίστοιχα. Ο ιός Τάμντι φέρεται να έχει προκαλέσει οξύ πυρετό στην Κίνα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2020.


Ο νέος ιός ονομάστηκε Yezo και η ομάδα των επιστημόνων παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στο περιοδικό Nature στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο ιός επίσης αποδείχθηκε ότι ανήκε σε μια οικογένεια 15 ειδών που ονομάζονται «ναϊροϊοί», τέσσερις εκ των οποίων μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες στους ανθρώπους.

«Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν μολυνθεί με αυτόν τον νέο ιό στην Ιαπωνία από το 2014, αλλά, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένας θάνατος», σύμφωνα με τον Δρ. Κεϊτά Ματσούνο, ιολόγο στο πανεπιστήμιο του Χοκάιντο.

Να σημειωθεί πως αντισώματα στον ιό βρέθηκαν επίσης σε ελάφια και ρακούν, που κατοικούσαν στην περιοχή όπου εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες