Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σφυροκοπά τη Ζάκυνθο – Κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Μεσολόγγι - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σφυροκοπά τη Ζάκυνθο – Κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Μεσολόγγι


Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας στη χώρα – Έντονες βροχοπτώσεις σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά
Συναγερμός έχει σημάνει σήμερα στο κρατικό μηχανισμό λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που ξεκίνησε την επέλασή του από το βράδυ της Τετάρτης.
Ήδη από το πρωί της Πέμπτης η κακοκαιρία ξεκίνησε να «χτυπά» και την Αττική αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, όπως την Κεφαλονιά όπου σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις.
Λόγω της κακοκαιρίας, ο δήμαρχος Σάμης αποφάσισε να ανακοινώσει ότι «σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2021, όλες οι σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων».
Παράλληλα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πόρου.
Η απόφαση του δημάρχου Αργοστολίου ήρθε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούν στα χωρικά όρια του δήμου.
Κλειστά τα σχολεία και στο Μεσολόγγι
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία και στον Δήμο Μεσολογγίου, λόγω της κακοκαιρίας. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, «λόγω της κακοκαιρίας, που σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένεται να πλήξει και τον Δήμο Μεσολογγίου, με απόφαση του δημάρχου, Κώστα Λύρου, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ του δήμου».

Σύμφωνα με τον δήμο, αυτή η απόφαση «λαμβάνεται προληπτικά και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού».Πηγή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες