Φωτιά στο Μάτι: Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 18, 2021

Φωτιά στο Μάτι: Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου


Η προκαταρκτική έρευνα είχε ξεκινήσει μετά τη μήνυση του πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου. Είχε υποστηρίξει ότι δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να συγκαλύψει τους υπεύθυνους
Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστική Βασίλη Ματθαιόπουλου και κατηγορούμενου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αναφορικά με το σκέλος που αφορά σε ενδεχόμενη συγκάλυψη ευθυνών.
Μερικές ημέρες μετά την υποβολή της εισαγγελικής εισήγησης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την ύπαρξη ποινικών ευθυνών για τις φωτιές στο Μάτι, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102 άνθρωποι, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος, άσκησε δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας.

Η προκαταρκτική έρευνα είχε ξεκινήσει μετά τη μήνυση του πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου, που είχε οριστεί από την Εισαγγελία της Αθήνας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά.

Ο πραγματογνώμονας τόσο στη μήνυση του, όσο και στις καταθέσεις που είχε δώσει στο πλαίσιο της βασική έρευνας, είχε υποστηρίξει ότι δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να συγκαλύψει τους υπεύθυνους για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Πέρα από τα καταγγελλόμενα, ο Δ. Λιότσος, προς επίρρωση των ισχυρισμών του, είχε υποβάλλει στις εισαγγελικές αρχές και ηχογραφημένη συνομιλία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες