Ερντογάν: Κοιμήθηκε ξανά μπροστά στις κάμερες - Φουντώνουν οι φήμες για την υγεία του - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 22, 2021

Ερντογάν: Κοιμήθηκε ξανά μπροστά στις κάμερες - Φουντώνουν οι φήμες για την υγεία του


Για 14 ολόκληρα δευτερόλεπτα ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν φαίνεται πως έπεσε για ακόμα μία φορά στην αγκαλιά του Μορφέα, ενώ δίπλα του ο πρόεδρος της Αγκόλα συνέχισε να μιλά χωρίς να έχει καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει και χωρίς να ρίξει ούτε μια ματιά στον πρόεδρο Ερντογάν.Αν και η τουρκική προεδρία διαψεύδει συζητήσεις και τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν, το νέο βίντεο δημιουργεί ξανά ερωτήματα στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πολιτικός αναλυτής Εργκιούν Μπαμπαχάν είχε σημειώσει μιλώντας στο OPEN ότι ο υπάρχει ένα τεράστιο νοσοκομείο μέσα στο παλάτι και οπουδήποτε πηγαίνει ο Ερντογάν τον ακολουθεί ένα επιτελείο γιατρών.

 

Σε ελεύθερη πτώση η τουρκική λίρα

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας μείωσε για άλλη μια φορά τα επιτόκια από 18% σε 16%, σε αντίθεση με τις συστάσεις των οικονομολόγων. Όπως αναφέρεται από την Τουρκία, πλέον ένα δολάριο αντιστοιχεί σε 9,48 λίρες, καταγράφοντας ρεκόρ όλων των εποχών. Μέσα σε μία μέρα η λίρα έχασε περίπου το 2,3% της αξίας της. Η μείωση του επιτοκίου ήταν διπλάσια από εκείνη που προέβλεπαν οι περισσότεροι οικονομολόγοι (1 ποσοστιαία μονάδα).

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει απολύσει τρεις διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας από το καλοκαίρι του 2019, κατηγορείται ότι πιέζει το ίδρυμα για μείωση επιτοκίων. Ο σημερινός διοικητής Σαχάπ Καβτζίογλου, που προσλήφθηκε τον Μάρτιο, μείωσε τα επιτόκια στο 18% από 19% τον προηγούμενο μήνα, αναστατώνοντας τους επενδυτές, ενώ ο Ερντογάν απέλυσε τρία από τα επτά μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της τράπεζας την περασμένη Πέμπτη.


«Η Κεντρική Τράπεζα του Ερντογάν καταφέρνει να εκπλήξει τις αγορές για άλλη μια φορά», «Τρελό πείραμα νομισματικής πολιτικής λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στην Τουρκία», είναι μερικά από τα σχόλια οικονομολόγων της Δύσης. Ο πληθωρισμός στην Τουρκία επιταχύνθηκε στο 19,58% τον Σεπτέμβριο, στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και χρόνια.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

«Αυτό που είναι έχει γίνει ακόμη πιο εμφανές σήμερα. O άνθρωπος αυτός και οι συνεργάτες του οδηγούν τη χώρα προς την πείνα. Αυτές οι ενέργειες είτε είναι προδοσία του έθνους είτε είναι πρόβλημα υγείας… Δεν εξηγείται αλλιώς», σημείωσε ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτζάρογλου.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος» Μεράλ Ακσενέρ, σημείωσε: «Αυτό που συνέβη στα νοικοκυριά μας, στους εμπόρους και στα ΜΜΕ, ήταν αποτέλεσμα μιας παράλογης απόφασης που έλαβε μια αδίστακτη κυβέρνηση μέσω ενός άνευ προσόντος γραφειοκράτη. Αυτοί οι άνθρωποι δεν το αξίζουν αυτό».
Στα ύψη ο πληθωρισμός

Την ίδια ώρα οι ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει στο 20% και οι τιμές στα τρόφιμα έχουν αυξηθεί κατά 30% μέσα σε έναν χρόνο. Με την καθίζηση της λίρας οι Τούρκοι βλέπουν τα εισοδήματα τους να έχουν πάρει την κατηφόρα και δυσκολεύονται πλέον να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Η κακή οικονομική κατάσταση και η μείωση των εισοδημάτων ρίχνουν τα ποσοστά της κυβερνητικής συμμαχίας και ενώνουν τους αντιπάλους της με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις να δίνουν μια απογοητευτική εικόνα για τον Τούρκο πρόεδρο και το ΑΚΠ.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες